Ben Hermans aconsegueix una gran victòria al Tour d'Oman

Vídeo: Ben Hermans aconsegueix una gran victòria al Tour d'Oman

Vídeo: 50 Путеводитель в Буэнос-Айресе Путеводитель 2024, Abril

Ben Hermans de BMC segella la victòria general, mentre que Alexander Kristoff aconsegueix tres de tres en els sprints

Ben Hermans, el belga de 30 anys que va per BMC, va aconseguir un resultat una mica avançat el cap de setmana quan va segellar la classificació general al Tour d'Oman.

Hermans va guanyar la segona etapa, la primera batalla decisiva del GC, en l'esprint de pujada d'un home fort, i en el procés es va emportar la samarreta de líder. Però va ser la cinquena etapa, un arribada al cim a la Muntanya Verda, que Hermans va marcar el seu dret a guanyar en vèncer especialistes en escalada com Fabio Aru (Astana) i Rui Costa (Emirats Àrabs Units Abu Dhabi) al segon i tercer lloc respectivament.

Hermans és un antic guanyador del Brabantse Pijl el 2015 i una etapa de la Volta a Àustria el mateix any, però mai no ha aconseguit èxits contra el tipus de competició que va enfrontar a Oman.

Quan la cursa va assolir els 5,7 quilòmetres de pujada, amb una mitjana del 10%, les restes de l'escapada encara eren clares, però no va trigar gaire a ser reabsorbides pels primers corredors del pelotó. Merhawi Kudus (Dimension Data) es va desviar, però Hermans va fer un pont i després el va deixar caure, amb Aru, Costa i uns quants més pendents just darrere, atrapant Kudus però incapaç de remuntar-se a l'alçada del belga. Les imatges de vídeo mostren a Hermans caient-se de la seva bicicleta una vegada per sobre de la línia, però la carrera era seva.

L'etapa final la va guanyar Alexander Kristoff, que va fer que el noruec va guanyar tres de tres a les etapes d'esprint. Li va ser suficient per segellar la samarreta de punts davant d'Hermans, mentre que Kudus es va endur la competició del jove pilot davant del seu company d'equip de Dimension Data Lachlan Morton.

El calendari d'Orient Mitjà de principis de temporada acaba amb l'Abu Dhabi Tour, que com a cursa del World Tour i amb una etapa final decisiva al cim, atraurà alguns grans noms. Comença el 23 de febrer.