Quina és la millor construcció per a Paris-Roubaix?

Vídeo: Quina és la millor construcció per a Paris-Roubaix?

Vídeo: Шон Ачор: Как счастье может помочь нам работать лучше? 2024, Abril

Avant de París-Roubaix aquest cap de setmana, Cyclist fa una ullada a com es van preparar els cinc guanyadors anteriors per a la Reina dels Clàssics

Per a molts corredors, la Paris-Roubaix de diumenge és el punt central de la campanya de Clàssics de Primavera, l'objectiu principal de la fase d'obertura de la temporada. Tenint això en compte, hem pensat fer una ullada a com els cinc guanyadors anteriors han estructurat els seus programes de curses de cara a la clàssica d'un dia.

Mirant enrere els anys, està clar que no hi ha una fórmula única per a l'èxit a l'infern del nord. Alguns equips i pilots han mirat d'amuntegar tantes curses com sigui possible, fent cada cursa d'un sol dia amb algunes curses per etapes per a una bona mesura. Altres han pres un enfocament molt més lliure.

El campió de l'any passat, Peter Sagan, va buscar alguna cosa entremig. Es va s altar el primer cap de setmana de clàssics a Omloop Het Niuewsblad i Kuurne-Brussels-Kuurne, en lloc d'iniciar la seva campanya a Strade Bianche, on va acabar vuitè.

Després va córrer Tirreno-Adriatico, on va acabar segon en tres etapes diferents, va ser sisè a Milà-San Remo i 26è a l'E3-Harelbeke. Després va aconseguir la victòria a Gent-Wevelgem, cosa que el va fer favorit per defensar el seu títol del Tour de Flandes 2017.

L'eslovac també estava a punt de fer-ho, fins que es va estavellar a l'Oude Kwaremont en els darrers 16 km després d'enganxar-se amb les barres amb un abric deixat penjat precàriament a una barana. Finalment va quedar sisè, però estava clarament en bona forma, que després va convertir en la seva primera victòria a Roubaix la setmana següent.

Torneu al 2017 i Greg Van Avermaet va muntar gairebé tots els Cobbled Classic del calendari guanyant-ne també un bon nombre. Descartant la seva reputació de dama d'honor perenne, va encapçalar el podi a Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke i Gent-Wevelgem abans de culminar una magnífica temporada d'un dia de descans amb la victòria a Roubaix.

En el camí també va quedar segon tant a la Volta a Flandes com a la Strade Bianche, i fins i tot va aconseguir encaixar en una victòria contra rellotge per equips a Tirreno-Adriatico per una bona mesura.

A l'extrem oposat de l'escala, el guanyador del 2016, Mat Hayman, va adoptar un enfocament decididament lliure de la seva acumulació de Roubaix. Tampoc per elecció: es va trencar la clavícula en un accident molt primerenc de la temporada, cosa que el va descartar durant gairebé tota la campanya dels clàssics de primavera.

En lloc d'això, es va passar hores rere hores fent esforços al turbo per tornar a la forma física abans que els clàssics acabessin.

Paris-Roubaix va marcar el seu gran retorn al pelotó, i després d'una bona pilota, astucia tàctica i una mica de sort, va aconseguir la victòria sobre el millor pilot de Roubaix de tots els temps, Tom Boonen..

Hayman a part, tots els altres guanyadors de Roubaix en els darrers cinc anys han recorregut París-Niza o Tirreno-Adriatico com a tram de preparació d'una setmana abans de reduir els seus horaris a una varietat de curses d'un dia. a les seves campanyes de primavera.

Per exemple, el guanyador de Roubaix 2015, John Degenkolb, va començar a Milà-San Remo, que va guanyar, abans de muntar les principals carreres empedrades de l'E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem i la Volta a Flandes, i ho va utilitzar com a plataforma per a victòria a Roubaix la setmana següent.

Niki Terpstra, el guanyador sorpresa del 2014, també va tenir un calendari molt orientat als llambordes, que incloïa Dwaars Door Vlaanderen (que va guanyar), seguit de l'E3, la Driedaagse de West Vlaanderen (una cursa per etapes) i la Volta per Flandes en l'espai d'una setmana.

Va ser un horari molt intens, però que s'adapta a l'endurit holandès.

Fabian Cancellara, que va guanyar el 2013, i Tom Boonen, que va guanyar el 2012, també van compartir el mateix horari, amb Milà-San Remo, E3, Gent-Wevelgem, Flandes, Scheldeprijs i Roubaix..

Curiosament, són els dos últims guanyadors de Roubaix que han inclòs Scheldeprijs a la seva programació, una cursa que se situa entre setmana entre la Volta a Flandes i París-Roubaix.

En els darrers anys, la cursa dels velocistes ha adquirit la fama de ser massa "arriscada", ja que qualsevol accident o altre contratemps podria descartar estar a la línia de sortida de París-Roubaix només quatre dies després. A l'edició d'enguany, per exemple, només Sep Vanmarcke, Nils Pollit i Ian Stannard es van alinear entre els que s'esperava que apareguin diumenge.

En general, el que està clar és que poques vegades un principiant corre cap a la victòria als llambordes de Roubaix i és gairebé una regla no escrita que per guanyar Roubaix s'ha d'haver embolicat un dels 10 primers allà anteriorment.

Hayman, Van Avermaet i guanyadors de més enrere, com Magnus Backstedt i Johan Vansummeren, es van guanyar les seves quotes abans de ser recompensats amb el seu empedrat de la victòria.

Per dominar aquesta cursa cal experiència, així com cames fortes i una actitud de no morir mai.

També necessites una esquitxada massiva de sort (només cal preguntar-li a Hayman, Vansummeren i Stuart O'Grady) i al nous la posició correcta a cada joc de llambordes.

Horaris dels guanyadors anteriors

Sagan (2018): Tour Down Under, Strade-Bianche, Tirreno-Adriatico, Milà-San Remo, E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Tour de Flandes

Van Avermaet (2017): Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussels-Kuurne, Strade Bianche, Tirren-Adriatico, Milà-San Remo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Volta per Flandes

Hayman (2016): París-Roubaix

Degenkolb (2015): Milà-San Remo, E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Volta a Flandes

Terpstra (2014): Dwars Door Vlaanderen, E3-Harelbeke, Driedaagse, Tour de Flandes