Vídeo: Nairo Quintana sense igual a l'arribada al cim fins a Blockhaus a la novena etapa del Giro d'Itàlia

Vídeo: ⛰ PUERTOS de MONTAÑA 🌋 más DUROS del ciclismo en ESPAÑA 🇪🇸 Top 10 ciclismo 2024, Març

La gran notícia del dia va passar abans a l'etapa quan un incident de moto va treure alguns dels favorits

Nairo Quintana (Movistar) va ser inigualable a les pistes superiors de la pujada de Blockhaus, ja que va guanyar la novena etapa del Giro d'Itàlia i va ocupar el lideratge general.

Thinaut Pinot (FDJ) i, durant una estona, el campió defensor Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida) van ser Thinaut Pinot (FDJ).

Pinot va deixar enrere Nibali amb uns 3,5 km per al final, i el dia de l'italià es va empitjorar ràpidament, ja que el contingent holandès Tom Dumoulin (Sunweb) i Bauke Mollema (Trek-Segafredo) l'han deixat caure.

Pinot va començar a lluitar amb la seva bicicleta i el desnivell just quan el duo holandès pujava a la seva roda, on es van asseure breument abans que el francès recuperés l'alè i avançava en solitari una vegada més.

Aquest moviment va servir per a Mollema, però Dumoulin va tornar a Pinot i va anar amb ell fins a la meta.

Pinot va guanyar aquest sprint de segon lloc i amb això va guanyar una bonificació de sis segons, Dumoulin va agafar quatre segons de bonificació.

Quintana portarà la samarreta rosa durant el dia de descans, però podria cedir part del seu avantatge a millors cronollistes, ja que l'endemà els corredors recorren 39,2 km contra rellotge.

Imatge
Imatge

Geraint Thomas al final de l'etapa. Foto: Press Sport/Fora de joc

La gran notícia del dia

Tot això va ser secundari al gran incident del dia, que es va produir quan f altaven 14,3 km per a la carrera. Es va col·locar una moto de policia al costat d'una carretera estreta mentre els pilots lluitaven per la posició, un pilot de Sunweb va tallar la moto i va ser enviat a través dels motoristes que l'envoltaven.

En els que van caure en l'incident hi havia Geraint Thomas i Mikel Landa, co-líders del Team Sky, i quan f altaven 10 km per a l'arribada del cim van quedar 2-45 per sota.

Els altres pilots del Team Sky es van reunir i van seguir els principis del seu equip per la forta pujada amb l'esperança de minimitzar les pèrdues de temps.

Com que Quintana inicialment va quedar clar, més avall, alguns dels altres grans noms aviat van tenir problemes.

Pink jersey Bob Jungels (Quick-Step Floors) va ser un dels primers a caure i aviat Tejay van Garderen (BMC Racing) també va anar enrere.

Adam Yates (Orica-Scott), que va estar involucrat en l'incident de la moto, va entrar 4-37 per davant de Quintana i Thomas va acabar 30 segons més enrere. Tots dos estan gairebé fora de la competició pel podi.

Abans hi havia hagut una ruptura. Contenia Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) i estava acabat amb 22 km per a la sortida.

Imatge
Imatge

Nairo Quintana va deixar un primer marcador per a la victòria general. Foto: Press Sport/Fora de joc