Giro d'Italia 2017: Pierre Rolland guanya en solitari a Canazei

Vídeo: Giro d'Italia 2017: Pierre Rolland guanya en solitari a Canazei

Vídeo: PIERRE ROLLAND I GIRO D'ITALIA 2017 I ÉTAPE 17 2024, Abril

El francès Rolland aconsegueix una impressionant victòria en solitari per a la primera victòria del Gran Tour de Cannondale-Drapac en dos anys

Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) ha guanyat l'etapa 17 del Giro d'Itàlia en solitari després d'atacar els seus companys fugitius en la final d'una etapa de mitja muntanya als Alps.

El francès s'ha quedat clar amb 7,4 km per al final i va mantenir la diferència per aconseguir la seva primera victòria d'etapa al Gran Tour en cinc anys, i la primera victòria del Gran Tour de Cannondale-Drapac en dos.

Tom Dumoulin va ser guiat per l'etapa pels seus companys de Team Subweb i va acabar amb seguretat al pelotó per mantenir el seu avantatge de 31 segons sobre Nairo Quintana en la batalla pel rosa.

Amb dues pujades constants a la primera meitat de la cursa, seguides d'un llarg i llarg arrossegament fins a l'arribada a Canazei després de 219 km de cursa, el dia s'havia anunciat durant molt de temps com un èxit d'escapada.

Com a tal, va presentar l'última oportunitat per a molts corredors d'aconseguir una victòria d'etapa, i va provocar que més de 40 corredors puguessin per carretera en les primeres etapes.

El guanyador de l'etapa, Rolland, va formar part d'un moviment de tres homes al capdavant de la cursa, amb un gran grup de perseguidors darrere, i el grup 15 minuts més enrere.

Un cop va tornar el triple inicial, una altra jugada va quedar fora dels líders, amb Matej Mohoric (UAE Team Emirates) present a tots dos. Quan aquest també va tornar, Mohoric es va anar en solitari, però els seus esforços finalment van quedar en res, ja que el grup frontal disminuït va entrar a la final com un.

El pelotó, mentrestant, havia augmentat el ritme. L'equip Quickstep de Bob Jungels s'havia adonat que la seva samarreta blanca de líder Young Rider estava posada en perill per la presència de Jan Polanc (UAE Team Emirates) al grup davanter, i així es van unir al Team Sunweb per començar a recuperar la diferència.

Atac seguit de contraatac seguit de contraatac va il·luminar la cursa per l'etapa, però quan f altaven 7,4 km per al final va ser Rolland qui va trencar l'elastic per escapar i mantenir la distància fins al final.

Va acabar 24 segons de la resta de pilots fugats restants, amb Rui Costa (UAE Team Emirates) i Gorka Izagirre (Movistar) liderant el segon i tercer lloc.

El pelotó va passar 7'51 més tard, amb la samarreta rosa de Dumoulin i la blanca de Jungels a salvo per a un altre dia.