Vídeo: Giro d'Italia 2017: Tom Dumoulin perd rosa mentre Mikel Landa finalment guanya una etapa

Vídeo: Tom Dumoulin Best Of Giro d'Italia 2017 (CYCLING MOTIVATION) 2024, Març

Nairo Quintana hereta el lideratge de la cursa quan Mikel Landa puja a una etapa després d'haver acabat dues vegades segon

Mikel Landa ha guanyat l'etapa 19 del Giro d'Itàlia, allunyant-se dels seus companys fugitius per aconseguir una bona victòria en solitari al cim de Piancavallo. Després d'haver acabat segon a l'etapa 16 amb Vincenzo Nibali, després segon de nou a Tejay Van Garderen a l'etapa 18, la victòria havia estat molt de temps per a l'espanyol, que ara gairebé ha guanyat la classificació de muntanya.

En la cursa per a la general GC, la samarreta rosa de líder va canviar de mans de Tom Dumoulin a Nairo Quintana després que l'holandès caigués a l'última pujada, acabant més d'un minut per davant de la resta de favorits.

Quintana agafa ara una avantatge de 38 segons sobre Dumoulin i 43 segons sobre Nibali per a l'última etapa de muntanya demà, abans de la contrarellotge final de tancament.

Giro d'Italia Etapa 19: un dia espectacular

L'etapa de 191 quilòmetres des de San Candido i Piancavallo va ser la penúltima etapa de carretera de la cursa i, per tant, una de les dues oportunitats que quedaven per als corredors d'aconseguir un amortidor sobre Tom Dumoulin abans de la contrarellotge final a Milà..

La cursa tampoc va trigar molt a cobrar vida, amb grans divisions al pelotó després de només 50 km, i Dumoulin, de samarreta rosa, juntament amb altres pilots del GC Steven Kruijswijk, Bauke Mollema i Adam Yates, van atrapar. darrere.

Moltes conjectures van esclatar després de les afirmacions que les divisions havien estat causades per l'equip Movistar de Quintana i l'equip Bahrain-Mèrida de Nibali cavalcant amb força després que Dumoulin s'hagués aturat per fer una pausa natural, però aquests informes no es van confirmar.

Això, l'endemà que Dumoulin hagués recriminat públicament als dos pilots per estar massa preocupats per ell i no amb els altres pilots del GC, arribant a dir que esperava que perdes les seves places al podi com a resultat.

Però amb l'ajuda dels equips de Kruijswijk, Mollema i Yates, el grup que contenia Dumoulin va aconseguir reunir la cursa a la segona pujada del dia.

Mentrestant, hi havia una escapada molt forta a la carretera, que contenia una sèrie de pilots que han estat molt atacats durant les tres setmanes anteriors. Pierre Rolland, Mikel Landa, Luis Leon Sanchez i Rui Costa van formar part de la jugada de 18 jugadors, i amb més d'11 minuts d'avantatge quan només quedava l'última pujada, semblava segur que el guanyador d'etapa vindria d'aquest grup.

Tom Dumoulin va patir una punxada i una altra persecució abans de la pujada final, un esdeveniment més en la llista cada cop més gran de reptes que ha hagut d'enfrontar en la seva defensa del rosa, però va tornar a tornar amb seguretat.

Un cop començada la pujada, van ser Costa i Landa els que van colpejar al capdavant de la cursa, mentre que el pelotó va anar darrere dels domèstics de Movistar, Bahrain-Merida i Team Sunweb.

La Landa no va trigar gaire a deixar Costa, deixant l'espanyol amb un recorregut de 9,5 km fins a l'arribada, mentre Costa es va unir amb Pierre Rolland en la persecució.

Però mentre la cursa per l'etapa havia acabat, la cursa per a la GC s'anava il·luminant a mesura que la carretera s'anava i començava a obrir-se espais entre Tom Dumoulin i la resta del grup de favorits.

Inicialment liderat per Simon Geschke, però després muntant sol, Dumoulin es va asseure entre 15 i 20 segons de la part posterior del grup durant gran part de l'ascens, mentre que Thibaut Pinot, Ilnur Zakarin i Vincenzo Nibali van començar a atacar des de la part davantera del grup. això.

Pinot, Pozzovivo i Zakarin van guanyar temps, i tot i haver-se distanciat en una ocasió a la final, Quintana va acabar 2 segons per davant de Nibali, i va assegurar que aquest Giro d'Itàlia serà el que es barallarà fins al final. l'últim cop de pedal.