Vídeo: Giro d'Itàlia 2017: Tom Dumoulin supera Quintana a la final TT i guanya el Giro d'Itàlia per 31 segons

Vídeo: How Tom Dumoulin Won His First Grand Tour | Giro d'Italia 2017 | inCycle 2024, Abril

El corredor del Team Sunweb es converteix en el primer guanyador holandès del Giro

En una etapa final mossegant-se les ungles dels 100th Giro d'Itàlia, Tom Dumoulin (Team Sunweb) va produir la contrarellotge de la seva vida per arrabassar-li la cursa. Nairo Quintana (Movistar). Gairebé des del primer gir de pedal en la contrarellotge de 29,3 km, Dumoulin es va allunyar dels seus rivals per arrossegar el temps que havia perdut en les etapes anteriors.

Necessitava recuperar 53 segons i finalment va acabar 1m24 per davant de Quintana, que va aconseguir mantenir-se al segon lloc, amb l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida) que va quedar tercer.

Va resultar ser el final perfecte per a una cursa que ha tingut drama, heroicitat i controvèrsia durant les seves tres setmanes.

El marge de la victòria final de només 31 segons va ser un testimoni de com va ser la batalla, i hi haurà poca gent que sentirà que la victòria de Dumoulin no era del tot merescuda.

Com es va desenvolupar l'etapa 21 del Giro d'Itàlia

A la vigília de l'etapa final, els organitzadors del Giro d'Itàlia 2017 s'havien d'estar fregant-se les mans per veure com havia evolucionat la cursa, que va culminar amb aquest emocionant desenllaç.

A mesura que els corredors s'alineaven a la rampa de sortida, encara no hi havia certesa de com sortiria el Giro d'enguany.

Només uns dies abans, Dumoulin de l'equip Sunweb havia semblat un guanyador infal·lible.

Després de l'etapa 15 va tenir un coixí de 2m51 sobre el seu rival més proper, i només li f altava mantenir-se a prop dels principals contendents a la muntanya i no perdre massa temps, i aconseguiria una victòria fàcil en el temps final. -trial: una baixada de 29,3 km de Monza a Milà.

No obstant això, un parell de costosos errors en les últimes etapes de la cursa van fer que perdés el mallot rosa i va entrar a la contrarellotge en quarta posició del GC, 53 segons per sota del nou líder de la cursa Quintana.

També per davant d'ell hi havia Nibali, que estava 39 segons per sota de Quintana, i Thibaut Pinot de FDJ amb 43 segons.

Dumoulin es trobava entre els favorits per guanyar l'etapa, gràcies a les seves habilitats superiors a la contrarellotge en comparació amb els seus rivals, però no se sap si podria recuperar 53 segons en una distància força curta, sobretot perquè havia semblat. esgotat físicament en les etapes anteriors.

Abans de l'inici de la 21st etapa era difícil predir qui pujaria al podi al final i en quina posició.

Igualment, a la competició del jove pilot, Adam Yates (Orica-Scott) tenia una avantatge de 28 segons a l'inici de la contrarellotge, però l'home que se li seguia era Bob Jungels (Quick-Step Floors), un dels millors crono-rellotges del pelotó, per la qual cosa l'eventual guanyador de la samarreta blanca era tan incert com el rosa.

Al principi de l'etapa, el millor temps va ser l'holandès Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) en 33'08s. Quan van començar els favorits, Dumoulin es va consolidar ràpidament com el millor home contra el rellotge.

Al primer punt de control, ja havia recuperat un temps significatiu a cadascun dels tres homes que tenia per davant a GC.

Mentrestant, Jungels va tornar a casa en un temps de 34 min 02, 94 segons complets per davant de Yates per treure el mallot blanc de l'esquena del pilot britànic.

Dumoulin no va poder guanyar l'etapa. El seu temps de 33m23 va ser suficient per donar-lo segon per darrere de Van Emden, però el que és més important va ser 1m27s per davant de Pinot, 54 segons per davant de Nibali i 1m24s per davant de Quintana.

Al final d'un dels Giros més emocionants de la memòria recent, Dumoulin va guanyar la 100th edició de la cursa amb un marge de només 31 segons, per convertir-se en l'única L'holandès guanyarà la carrera més gran d'Itàlia.

Quintana va aconseguir mantenir-se al segon lloc del podi, amb Nibali en tercer lloc.

També al podi final, Mikel Landa del Team Sky es va emportar la samarreta King of the Mountains, i Fernando Gaviria de Quick-Step Floors es va emportar la samarreta de punts, mentre que Quick-Step Floors també es va endur el premi de l'equip.