Vídeo: Campionats del Món: Chantal Blaak guanya la cursa femenina en carretera gràcies a un atac en solitari

Vídeo: Camilla Giorgi 018-2 Sexy Exclusive Practice 2023 Indian Wells WTA 2024, Abril

Chantal Blaak va ser clara per guanyar i va continuar amb el domini holandès dels Campionats del Món

Chantal Blaak (NED) va guanyar una ass altada victòria a la cursa femenina en carretera al Campionat del Món de la UCI. L'holandesa es va quedar clara quan f altaven uns 6 km per córrer i el grup de persecució no va estar a prop de recuperar-la.

Darrera del guanyador, el grup de persecució va ser atrapat pel pelotó com a resultat d'estar assegut i mirar-se.

Katrin Garfoot (AUS) va ser l'únic membre del grup capdavanter des del qual Blaak va sortir per guanyar una medalla en creuar la línia per aconseguir la plata.

La campiona defensora Amalie Dideriksen (DEN), a qui realment no havíem vist en les darreres etapes de la cursa, va aparèixer per endur-se el bronze.

Blaak havia fet una sèrie de moviments durant el dia i també va caure en un accident.

Carrera de dones en ruta: com va passar

Amb 35 km restants, el britànic Dani King va colpejar els pedals i aviat va tenir un buit sobre el pelotó. Poc abans, els 69 corredors que quedaven al pelotó estaven tots junts havent completat sis voltes al circuit de Bergen.

La triple guanyadora Marianne Vos va intentar seguir el moviment, però no va aconseguir la roda de King.

Tres caçadors: Amanda Spratt (AUS), Elise Delzenne (FRA) i Janneke Ensing (NED) van poder atrapar a King i es va traslladar al darrere del grup. El quartet va començar a treballar junts abans que se'ls unís l'escaladora sueca Hanna Nilsson, que va haver de lluitar per aconseguir-ho.

A l'ascens de Salmon Hill, Anna van der Breggen (NED) va avançar i va dividir el grup. Es va unir a ella un grup selecte que inclou la seva companya d'equip Annemiek van Vleuten i l'excampiona del món Pauline Ferrand-Prevot (FRA).

El segon grup es va unir al primer just quan arribaven al cim de l'ascens i des d'allà semblava que el guanyador sortiria d'aquest grup ampliat.

No obstant això, tots van començar a mirar-se abans que King anés al davant per impulsar el ritme.

La següent corredora a través de la bretxa va ser Lizzie Deignan (GBR) que va veure el perill del grup davanter i no es va quedar enrere, almenys no tan lluny de la meta.

El grup es va assentar amb 13 pilots, entre ells tres holandesos, i el ritme es va alentir. Sobre el tram empedrat i quan f altaven 23,3 km, la resta del pelotó es va tornar a posar en contacte amb el fort grup capdavanter.

Immediatament, Blaak es va llançar i va ser perseguit per Audrey Cordon (FRA) i Hannah Barnes (GBR).

El trio va treure un buit abans que Austràlia es fes càrrec de la persecució. Sense ningú treballant, Sarah Roy (AUS) va avançar sola amb l'esperança d'unir-se als líders.

Els EUA van agafar el ritme amb l'esperança de reunir-ho tot per al guanyador del Tour de Flandes, Coryn Rivera. King va marcar el capdavant del pelotó, però sense contribuir a la persecució, ja que el seu company d'equip estava fora.

L'ascens final de Salmon Hill a la vista, i amb els líders ara 39 segons per davant, els pilots holandesos encara al pelotó es van agrupar al davant, van augmentar el ritme i van disparar els corredors per darrere.

Deignan va ser una de les que es van veure patint a l'ascens i la seva carrera semblava haver acabat.

Kasia Niewiadoma (POL) va llançar la pujada d'honor dels peixos i es va unir als vessants superiors pel podi del TT des d'inicis de setmana: van Vleuten, van der Breggen i Garfoot.

Un cop feta la captura, el trio de Barnes va poder quedar-se amb el grup més ràpid que s'acabava de fer un pont i va formar un grup principal de set.

A menys de 10 km per al final, la diferència es va mesurar en 45 segons amb tots els ulls posats en els holandesos que comptaven tres pilots al grup davanter.

El primer a provar les cames dels altres va ser van Vleuten, però aviat es va tancar. Blaak va ser el següent i els corredors vestits de taronja van començar a fer que el seu avantatge numèric valgués.

Al darrere hi havia un quartet perseguidor que encara tenia esperances d'una medalla.

Barnes es va posar al davant, però en Garfoot i en Niewiadoma només van mirar al seu voltant i no van contribuir a fer tornar Blaak. Barnes va tornar a anar, però no es va poder aclarir.

Niewiadoma, que semblava que ja s'havia conformat amb competir per una medalla de plata en el millor dels casos, va ser el següent en llançar-se i aquest moviment va veure que Barnes i Cordon van sortir per darrere, però una calma en el ritme els va permetre recuperar el contacte.

La persecució estranya va veure com el lideratge de Blaak es va reduir a 35 segons quan f altava 1 km per al final.