Vincenzo Nibali guanya Milà-San Remo 2018

Vídeo: Vincenzo Nibali guanya Milà-San Remo 2018

Vídeo: Vincenzo Nibali's GENIUS Descent off the Poggio | Milano Sanremo 2018 2024, Abril

El pilot italià de Bahrain-Mèrida aconsegueix la seva primera victòria al Monument

Vincenzo Nibali de Bahrain-Merida va guanyar l'edició 2018 de Milà-San Remo després d'atacar al Poggio a 6 km del final. Va crear un espai d'uns vuit segons sobre la part superior del Poggio, que va augmentar en el descens, i després va aconseguir aguantar per creuar la línia a la Via Roma just davant del paquet de càrrega.

Caleb Ewan de Mitchelton-Scott va ocupar el segon lloc en el seu primer intent de cursa, amb Arnaud Démare de FDJ ocupant el tercer lloc del podi. El guanyador de l'any passat Michal Kwiatkowski (Team Sky) va acabar a l'esprint de grup al costat del favorit Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).

La victòria de Nibali fa que Itàlia sigui el primer guanyador del Monument en més d'una dècada.

Com va anar la cursa

La 109th edició de 'La Primavera' va començar humit a Milà, amb el pelotó embolicat pel fred i la pluja.

Després de diversos intents d'establir un descans, finalment un grup de nou pilots va sortir a la carretera, amb només un representant dels equips del WorldTour: Matteo Bono dels Emirats Àrabs Units.

A mesura que el grup principal s'amuntegava contra les condicions humides, l'escapada va crear una bretxa d'uns 5 min.30 amb 115 km per al final, que es va reduir a 3 min.45 per la marca dels 100 restants.

Al capdavant del pelotó, el ritme va ser controlat per Team Sky, treballant per al guanyador de l'any passat, Michal Kwiatkowski, i Quick-Step Floors. La selecció belga confiava en la velocista italiana Elia Viviani després de la retirada de Fernando Gaviria amb una mà trencada a Tirreno-Adriatico.

El favorit de la cursa, Sagan, semblava còmode al mig del grup.

A mesura que la cursa avançava cap al sud per la costa de Ligúria, la pluja va disminuir, va sortir el sol i els més de 180 corredors es van despullar capes de pluja i sabates. El pelotó va mantenir un ritme relativament tranquil, lentament enganxant-se als corredors fugitius.

Quan f altaven uns 45 km, el ritme del pelotó va augmentar, creant nervis i accidents puntuals. El velocista britànic Dan McLay d'EF-Education First va abandonar la cursa després de tocar el terra al costat del seu company d'equip Simon Clarke.

Les restes de l'escapada s'han engolit quan f altaven 30 km i, després d'haver recorregut 264 km, la colla va arribar al peu de la Cipressa. És la pujada de 5,6 km on queda clar quins pilots estan en forma i, tradicionalment, els possibles guanyadors de la cursa estan separats dels també corredors.

La majoria dels velocistes de renom encara estaven al grup principal al començament de l'ascens, inclosos Mark Cavendish, Caleb Ewan, Marcel Kittel, Arnaud Démare, André Greipel i Alexander Kristoff.

Kittel va ser el primer a capitular i va abandonar ràpidament la part posterior del grup. No obstant això, la resta de favorits van aconseguir mantenir-se amb el grup principal sobre el cim de la Cipressa, malgrat l'intent del Team Sky de destrossar la cursa amb una injecció de ritme.

L'equip francès FDJ lidera el grup pel descens de la Cipressa, vetllant pel líder de l'equip Démare, un antic guanyador de la cursa.

L'últim obstacle de la cursa va ser el Poggio, una curta pujada de 3,7 km amb un desnivell màxim del 9%.

A només 9 km de la línia de meta, el Poggio és l'última oportunitat per als equips sense un velocista pur d'atacar per aconseguir la victòria.

Quan el grup va arribar a la base del Poggio, va ser liderat per Quick-Step Floors i l'equip de Bahrain Merida de Vincenzo Nibali.

Quan el grup s'apretava al voltant d'una rotonda, el pilot de Dimension Data Mark Cavendish va colpejar un bollar groc al mig de la carretera i va fer una cabriola completa per sobre d'aquesta, per estavellar-se fora de la cursa.

A mesura que el camí s'empipava, van començar els atacs, començant amb una excavació del Jempy Drucker de BMC Racing. Vincenzo Nibali el va seguir i el va passar, que es va superar pel seu compte amb una distància d'uns vuit segons al grup.

Amb uns 5 km per al final, Nibali va baixar amb la seva habitual barreja de gràcia i atreviment, ampliant la distància fins als caçadors tot el temps.

Darrera d'ell, Matteo Trentin de Mitchelton-Scott va fer la persecució, va seguir de prop a Sagan, Kwiatkowski i Michael Matthews de l'equip Sunweb.

Nibali va passar pel seu compte sota la flame rouge, però un grup reagrupat s'acostava a gran velocitat. No obstant això, no va poder atrapar l'italià i va creuar la línia per convertir-se en el primer italià a guanyar la cursa des de Filippo Pozzato el 2006.