Sagan, Rivera i Lampaert: resum del Campionat Nacional

Vídeo: Sagan, Rivera i Lampaert: resum del Campionat Nacional

Vídeo: RESUMEN 4 ETAPA VUELTA A SAN JUAN 2023 GAVIRIA GANA ETAPA y LIDERATO EGAN Bernal BRUTAL ATAQUE 2024, Abril

El primer cap de setmana de Campionats Nacionals va produir alguns resultats esperats i algunes sorpreses

Aquest cap de setmana va tenir lloc la primera ronda de curses del Campionat Nacional a Europa, Àfrica i Amèrica del Nord. Les prestigioses curses de cada país dicten quin pilot afortunat tindrà l'honor de vestir-se la samarreta nacional durant els propers 12 mesos, un dels premis més cobejats del ciclisme.

Amb el Tour de França una setmana després a causa de la Copa del Món de futbol en curs, no totes les nacions van celebrar els seus campionats aquest cap de setmana, i van decidir retrocedir-los una setmana més en el calendari. Els més notables d'ells van ser els Països Baixos, Alemanya i també aquí a casa a Gran Bretanya.

No obstant això, moltes nacions han celebrat els seus campionats aquest cap de setmana i ara sabem quins homes i dones rebran aquesta samarreta especial l'any vinent.

Per on millor començar que Eslovàquia. Des del 2011, el mateix nom s'ha assegut al capdamunt del podi i això és, per descomptat, Sagan. Tot i que el 2016 i el 2017 el títol va ser per Juraj en comptes de Peter. El germà petit finalment havia aconseguit escapar de les ombres del seu germà reeixit i experimentar una mica de glòria pròpia.

No obstant això, el 2018 va tornar a la normalitat, ja que Peter va aconseguir recuperar el títol que s'havia fet seu entre el 2011 i el 2015. En decidir atacar amb 90 quilòmetres per al final, l'actual campió del món de carreres en carretera va deixar a tothom, inclòs Juraj, enrere. per aconseguir un sisè títol nacional.

La victòria de Sagan no va ser l'únic títol que va decidir aquella cursa. Després d'haver estat una nació, la República Txeca encara s'associa amb Eslovàquia per córrer una cursa nacional conjunta en carretera. Mentre que Sagan va creuar la línia primer, Josef Cerny hauria estat igualment feliç per darrere, ja que va aconseguir un doblet nacional en la cursa de carretera txeca després d'haver guanyat la contrarellotge a principis d'aquella setmana.

El campió defensor Zdenek Stybar de Quick-Step Floors només va poder aconseguir el cinquè lloc en la defensa del seu títol.

Dirigiu-vos al nord cap a Polònia i un pla perfectament executat pels companys d'equip del Team Sky Michal Kwiatkowski i Michal Golas va veure que el primer va aconseguir el seu segon títol nacional de carretera de la seva carrera. Va aconseguir superar a Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe), que es va perdre dolorosamente un doblet del títol nacional després d'haver guanyat la contrarellotge en una cursa molt disputada de Marcin Bialoblocki i Kwiatkowski.

A la cursa femenina, la victòria en solitari de Malgorzata Jasinska va donar moltes ganes a l'equip femení de Movistar després que també s'aconseguia un 1-2-3 a la cursa de carretera femenina espanyola amb Eider Merino agafant el títol.

Movistar no va tenir la mateixa sort a la cursa de carretera espanyola masculina que Alejandro Valverde va tornar a demostrar que era humà. Aquesta vegada va ser Gorka Izagirre de Bahrain Mérida qui va aconseguir matar el veterà acabant en solitari davant d'un top 10 experimentat que tenia una edat mitjana de 32 anys.

A través de l'estany a Amèrica, les curses de dones i d'homes van explicar dues històries molt diferents.

A la cursa de carretera femenina hi va haver petites sorpreses, ja que Coryn Rivera (Team Sunweb) va superar a Megan Guarnier (Boels-Dolmans) per acabar amb una ratxa de tres anys de segones places. La victòria de Rivera suposa el 72è títol nacional de la seva carrera, no està malament per a una jove de 25 anys.

El resultat a la cursa masculina va ser menys previsible, ja que Jonathan Brown, de 21 anys, va córrer amb la seva primera samarreta d'estrelles i ratlles mentre els corredors del WorldTour es van veure superats pels pilots de ProContinental i Continental.

Brown, el germà petit d'EF-Drapac, Nate Brown, va molestar els que hi havia darrere per tornar el títol a l'equip de desenvolupament d'Axel Merckx, Hagens Berman Axeon. Chris Horner, l'antic guanyador de la Vuelta a Espanya de 46 anys, va sortir de la seva retirada per intentar fer-se amb aquest títol, tot i que no va poder acabar.

Bahrain-Mèrida ha fet una escombrada neta a Eslovènia amb els seus pilots acabant primer, segon i tercer. El mestre descendent Matej Mohoric es va endur el títol del seu company Domen Novak. Bahrain-Merida no va poder repetir el seu èxit espanyol i eslovè a Lituània, ja que Ramunas Navarduaskas només va aconseguir el segon lloc darrere de Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale).

Vegard Stake Laengen (UAE-Team Emirates) va assegurar la cursa de carretera noruega, mentre que Domingos Goncalves i Lucas Eriksson van guanyar els títols portuguès i suec respectivament.

Dimension Data estarà satisfet amb la seva actuació als campionats nacionals d'Eritrea, ja que Merhawi Kudus va continuar el seu ascens constant per fer-se amb el títol davant el seu company d'equip Amanuel Gebreigzabhier.

Finalment a Bèlgica, els Quick-Step Floors van complir la seva promesa d'aconseguir el títol nacional de Bèlgica, ja que Yves Lampaert va fer una de les curses nacionals de carretera més disputades i va aconseguir superar el seu company d'equip Philippe Gilbert i Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) per una primera samarreta de carretera belga.

A la cursa femenina, les dones de Lotto Soudal van dominar amb Annelies Dom guanyant la seva companya d'equip Valerie Demey a la samarreta.