Vídeo: Primoz Roglic es perdrà la contrarellotge del Campionat del Món per lesió al Tour de França

Vídeo: Crazy surprise from Remco Evenepoel at the ITT – World Championships Wollongong 2022 #SHORT 2024, Abril

Eslovè que es perdrà la contrarellotge a causa d'un accident del Tour, se centrarà en la cursa de carretera

Tot i ser un dels aclaparadors favorits, Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) es s altarà la contrarellotge individual al Campionat del Món el mes vinent per centrar-se en la cursa de carretera. La decisió es produeix després d'un accident al Tour de França que li ha impedit entrenar amb la seva bicicleta de contrarellotge.

La UCI va confirmar que Roglic estaria absent de la contrarellotge individual a Innsbruck, Àustria, i el pilot va explicar que una caiguda al Tour de França del mes passat ha obstaculitzat la seva estratègia d'entrenament.

'Vaig prendre la decisió fa uns 10 dies perquè vaig tenir alguns problemes amb el colze després del Tour de França. Vaig tenir una pedra després d'un xoc, que vaig treure', va dir Roglic.

'Una setmana més tard estava inflamat, així que vaig haver de tornar-lo a obrir. Encara no he anat amb la meva bicicleta de TT, així que no puc entrenar per aconseguir un bon resultat.

"Jo [només] començaré quan pugui lluitar per guanyar, així que no ho faré."

Això serà una decepció per a l'eslovè tenint en compte la forma que va portar durant el Tour, inclosa la victòria a l'etapa 'Queen' i el quart a la Classificació General.

En molts aspectes, Roglic va superar les expectatives en aconseguir mantenir-se en la lluita pel groc durant les tres setmanes senceres en el seu primer intent.

Això també significa que Roglic renunciarà a l'oportunitat de defensar la seva medalla de plata al Campionat del Món que va guanyar fa 12 mesos a Bergen, Noruega.

El jove de 28 anys participarà en la cursa per carretera, una ruta muntanyosa de 265 quilòmetres per Innsbruck que inclou 5.000 m de desnivell, un recorregut que podria adaptar-se a l'escalador amb força.

'Faré la cursa de carretera; Serà un repte, però m'agrada: és una cursa molt llarga i segur que passaran moltes coses , va dir Roglic.

"Mai abans havia córrer un Campionat del Món [carretera] per obtenir un resultat i, com he dit, serà un repte.

'És un curs molt dur, sobretot l'última pujada. Serà una lluita per superar-lo quan l'encetem per darrera vegada. Avui l'he muntat tres vegades i ha estat dur.'

Abans d'anar cap als Móns, Roglic correrà la Volta a Gran Bretanya que comença aquest cap de setmana. Liderarà LottoNL-Jumbo, que intentarà defensar el títol general guanyat per Lars Boom l'any passat.

S'enfrontarà a una dura competència de persones com el duo de Team Sky Geraint Thomas i Chris Froome, que aquest diumenge també estaran a la línia de sortida a Pembury Country Park, Gal·les.