Vídeo: Tour of Britain 2018: Alaphilippe guanya mentre Bevin pren el lideratge de la cursa

Vídeo: The 11-year-old trailblazing drag kid 'Desmond is Amazing' 2024, Abril

Quick-Step Floors executen una sortida perfecta per portar Alaphilippe a la victòria

Julain Alaphilippe (Quick-Step Floors) guanya la tercera etapa de la Volta a la Gran Bretanya després d'una carrera ràpida de 125 km per Bristol. Una sortida perfecta del seu company d'equip Bob Jungels va permetre al francès avançar per davant d'un grup reduït per pujar a l'escenari.

Darrera, el líder de la cursa Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) es va deixar caure a la ciutat en veure com el líder de la cursa canviava a Patrick Bevin (BMC Racing) gràcies als sis segons de bonificació arrabassats a la línia de meta.

El dia va ser ràpid i frenètic amb atacs constants, però sense una ruptura real. En comptes d'això, equips com BMC Racing, Quick-Step Floors i Team Sky van mantenir el ritme alt, eliminant els homes ràpids i alguns dels que encara es disputaven per a la Classificació General..

La ruta de 183 quilòmetres de demà des de Nuneaton fins al Royal Leamington Spa hauria de ser un dia per als velocistes, però diversos grumolls en la carrera cap a casa podrien oferir una altra oportunitat per a aquells amb cames fortes.

La història de l'escenari

La tercera etapa del Tour a Gran Bretanya va ser una gira per Bristol. Només 125 km, sortint del pelotó de la ciutat del sud-oest i després tornant-hi amb tres ascensions categoritzades i un final accidentat.

L'etapa d'ahir va tenir diversos guanyadors. Primer Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) per guanyar l'etapa i després Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF) per prendre el lideratge de la cursa.

Els pilots van marxar de Bristol i els atacs van començar immediatament. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) va anar aviat, igual que Alex Dowsett (Katusha-Alpecin) i una mica de talent britànic continental.

En la pujada a Shipham hi va haver més atacs amb Max Schachmann (Quick-Step Floors) i James Shaw (Lotto Soudal), tot i que el grup no tenia cap interès a permetre escapar un descans. L'etapa era massa curta i seria massa difícil tornar-los.

Un ritme ràpid sobre Cheddar Gorge va fer poc per als aspirants a la ruptura, però va pessigar el grup prou com per deixar caure alguns dels genets més febles.

Finalment, un descans de quatre va desaparèixer però amb una petita bretxa de només 49 segons, constantment a la vista del pelotó. Van ser capturats, i van estimular quatre més, inclosos Tony Martin (Katusha-Alpecin) i Ben Swift (Gran Bretanya), encara que mai se'ls va permetre més d'un minut.

La pujada final de Providence Lane va ser suficient per arruïnar les esperances del descans i també va destrossar el grup, ja que pilots com Tom Pidcock (Team Wiggins) i Jungels van intentar atacar però sense èxit.

El líder de la cursa, Tonelli, va ser un d'aquells corredors que van perdre el contacte a l'ascens, la qual cosa significa que es proclamaria un nou líder de la cursa al final de l'etapa.

La cursa va augmentar en els darrers quilòmetres a la sortida de la ciutat. La majoria dels velocistes no es veien enlloc i els aspirants al GC estaven mirant una possible victòria d'etapa i segons de bonificació.

Quick-Step Floors va agafar el toro per les banyes mentre Jungels es va posar al davant marcant un ritme implacable, evitant qualsevol atac abans que Alaphilippe pogués esprintar cap a la victòria de l'etapa.