Vídeo: Julian Alaphilippe guanya la Strade Bianche 2019 masculí en una emocionant final

Vídeo: Résumé d'étape - Étape 2 - #TDF2021 2024, Abril

Deceuninck-QuickStep segueix dominant els clàssics del 2019

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) va guanyar la Strade Bianche 2019 després de perseguir un darrer atac de Jakob Fuglsang (Astana) just abans del cim de l'ascens al centre de Siena. Quan la carretera s'aplanava, el francès va rodejar el danès i va avançar cap a la victòria.

Darrera, després d'un valent esforç per fer un pont cap a la parella líder, Wout van Aert (Jumbo-Visma) va creuar la línia per al tercer després d'haver gastat tota la seva energia abans de la pujada final.

Gran i pols: Strade Bianche 2019

Començant i acabant a Siena, la Strade Bianche 2019 va començar un recorregut de 184 km pels turons impressionants de la Toscana.

Dins d'aquest llarg hi ha 11 trams de carreteres de grava blanca que donen nom a la cursa. A diferència de l'any passat, quan el mal temps la grava es va convertir en fang escarpada, aquest any va ser un esdeveniment càlid i polsós mentre els pilots tornaven a Siena.

Els 11 trams de carretera de grava representen 60,6 km de la cursa, amb trams que duren des de tan sols 800 m fins a les distàncies més difícils d'11,5 km i 11,9 km.

Malgrat la seva jove edat, que només va començar l'any 2007, Strade Bianche s'ha convertit en el cor de la categoria més àmplia de curses que coneixem com a Clàssiques.

Semblant a les carreteres empedrades de les curses més prestigioses de Flandes i els seus voltants, els sectors de grava van veure la cursa dividida en grups reduïts, ja que la força, la tàctica i el maneig de la bicicleta van jugar el seu paper per separar els corredors.

A primera hora del dia, Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) havia guanyat la cursa femenina anant en solitari a l'últim sector de grava i mantenint-se clara fins a la meta.

El que seria l'eventual podi - Fuglsang, Alaphilippe i Van Aert - va avançar quan f altaven uns 20 km per al final de la cursa, la victòria gairebé al seu punt de mira.

Malgrat el podi l'any passat, Van Aert va sortir aviat al darrere del grup capdavanter i es va trobar en terra de ningú, a la deriva entre els líders i els perseguidors.

Van Aert va arribar a l'últim sector de grava quan f altaven 13 km per a la carrera, i va quedar a 29 segons de la parella líder, però va aguantar un minut sencer sobre el grup que hi havia darrere. Com a tal, el podi, o almenys els seus dos primers passos, semblava que podria ser una conclusió prèvia.

Fuglsang i Alaphilippe van continuar caminant junts una vegada que l'última carretera de grava del dia va quedar darrere d'ells, mentre Van Aert lluitava amb la seva bicicleta per recuperar-los i el grup darrere seu semblava haver sortit massa tard per treure qualsevol cosa del dia.

Com més s'acostava el belga als seus davanters, també ho feia el grup darrere. Fuglsang va ser el primer a excavar, intentant allunyar-se d'Alaphilippe sense èxit quan f altaven 5,5 km.

El francès i el danès van tornar a la seva aliança anterior i tots dos van prendre el seu torn al front, encara que es van mirar una mica cada cop que passaven.

En baixar al peu de l'última pujada, Van Aert es va posar baix al seu tub superior intentant tornar en contacte abans de l'arribada del cim.

A mesura que el cotxe de servei neutral els va passar, la parella capdavantera haurà sabut que Van Aert els anava a sobre. Cada cop que els pilots d'Astana i QuickStep es miraven, l'home de Jumbo-Visma va treure una mica més el seu avantatge fins que va agafar i va passar després a 1,1 km de la meta.

Alaphilippe no estava preparat per veure com la victòria s'allunyava d'ell i va fer un pont amb Fuglsang al volant per convertir-lo en un trio principal una vegada més.

Pujant els forts pendents cap a la meta, Alaphilippe seria el preferit de la majoria de la gent. Fuglsand es va trobar encaixat, però un Van Aert esgotat va obrir la porta i el danès aviat va marxar pujant, però amb Alaphilippe a la persecució.