Vídeo: Clàssics power play: des de fora del límit de temps fins als 10 primers classificats a Paris-Roubaix

Vídeo: The Collapse of The German Army. Diary of A German Lieutenant. The Eastern Front. 2024, Abril

Evaldas Siskevicius va anotar novè lloc a Paris-Roubaix i va haver de produir grans watts per fer-ho

No cal un científic de coets per descobrir que París-Roubaix és un dels dies més brutals que els ciclistes professionals poden tenir al selló. Les 29 seccions de llambordes implacables que fan tot el possible per fer-te trepitjar des de la bicicleta. La necessitat constant d'estar als pedals.

Però us heu preguntat mai què caldria en termes de números purs no només per competir amb París-Roubaix, sinó també per acabar entre els 10 primers?

Evaldas Siskevicius va arribar l'any passat al velòdrom de Roubaix. Tot i que, ho va aconseguir una hora després de l'eventual guanyador Peter Sagan.

Imatge
Imatge

Molt després del límit de temps, les carreteres s'havien reobert i les portes que us permeten accedir a les taules de fusta s'havien bloquejat. Siskevicius va haver de negociar el seu camí cap a l'arena tancada només per poder acabar, per la seva pròpia tranquil·litat.

Llegiu l'entrevista completa posterior a Roubaix amb Siskevicius aquí

Els watts necessaris per acabar entre els 10 primers

Aquest any va ser una història completament diferent. L'antic campió nacional de Lituània va quedar novè, a només 47 segons del guanyador del dia Philippe Gilbert i l'únic pilot de ProContinental que ha acabat entre els 10 primers.

Per fer-ho, Siskevicius va haver de fer un gran canvi. Malgrat les grans seccions de vent en contra, el jove de 30 anys va aguantar 42 km/h durant les sis hores i 16 minuts de cursa a una cadència constant de 88 rpm, sens dubte reduïda per les llambordes de desgast.

El lituà va haver d'impulsar una mitjana de 304 w, amb una potència mitjana ponderada de 335 w, només per mantenir-se en disputa. Això es tradueix en 4,4 w/kg durant tot el dia de conducció.

Mirant més de prop, el poder de Siskevicius explica la història del dia amb més detall. En lloc dels continus pics de potència, la potència del pilot Delko-Marsella es va mantenir constantment alta durant tota la cursa amb poques vegades un moment de respir.

Des de la trinxera d'Arenberg, a uns 100 km de l'arribada, la cursa va començar realment, on Siskevicius havia de fer una mitjana de 317w durant les dues últimes hores i mitja de conducció.

Per mantenir-se al grup principal de l'Arenberg, Siskevicius va empènyer 364w durant 3 minuts i 45 segons amb un augment de 503w durant 30 segons només per aguantar les rodes.

A continuació, va repetir aquest esforç de 364w durant cinc minuts més al sector de Mons-en-Pevele més tard a la cursa, tot i que va ser sense èxit, ja que els sis pilots líders de la cursa tiraven a la deriva en aquest moment.

De nou, només per mantenir-se en un grup resignat al fet d'haver perdut la cursa, Siskevicius va posar 391w per a tot el sector del Carrefour de l'Arbe, l'últim sector de cinc estrelles.

Això el va veure cobrir el tram d'1,97 km de paviment en 3 minuts i 22 segons. Impressionant, però encara a uns 30 segons a la deriva de Danny van Poppel de Jumbo-Visma, que actualment té l'Strava KOM.

Per al velòdrom, no hauríeu culpat a Siskevicius d'haver-se simplement assegut i reconèixer el fet que havia arribat a la meta de Roubaix molt abans del tall de temps.

Però com un autèntic corredor, el lituà va cavar profundament per aconseguir un sprint final i després de sis hores de cursa va aconseguir treure una altra càrrega de 615 w durant 33 segons, fins i tot aconseguint trencar 1.000 w mentre va quedar novè el dia..