Vídeo: Comentari: la "pobre" forma d'Ineos és una artimaña de Brailsford i encara podrien ocupar els tres graons del podi del Tour

Vídeo: Comentari: la
Vídeo: La India : Tan rica y tan pobre a la vez 2024, Abril

The Dauphine no necessàriament predirà el Tour en un any estrany per al ciclisme professional

A mesura que el grup de favorits va rodar pel cim del coll de Peyresourde, 15,5 km de baixada majoritàriament els van separar de la meta de l'etapa 8 del Tour de França 2016. El mallot groc de Greg Van Avermaet estava molt enrere, la qual cosa significa que un nou líder de la cursa vindria d'aquest grup.

El millor classificat va ser Adam Yates, amb un avantatge d'entre un i 18 segons sobre la resta dels 20 primers. Amb tota probabilitat, el grup del GC creuaria la línia com un i sempre que el noi de Bury fos. entre els tres primers, aniria vestit de groc.

No obstant això, Chris Froome, set segons per davant de Yates a l'inici del dia, tenia un resultat diferent en ment. Va continuar per sobre i va avançar més en el descens.

Utilitzant una posició ridícula on estava assegut al tub superior i va continuar pedalant, que després Chris Boardman i el seu túnel de vent van demostrar que era una tonteria aerodinàmica, Froome va creuar la línia amb 13 segons d'avantatge per posar-se el maillot groc. un marge de 16 segons, gràcies a la bonificació de meta.

Es va quedar de groc fins a París per registrar la seva tercera victòria general al Tour.

Un atac agosarat en un descens i capturar el maillot groc: podríeu pensar que Froome estaria el més satisfet amb ell mateix aquella nit, però el somriure d'orella a orella de Sir Dave Brailsford va suggerir que estava prenent encara més. plaer amb el resultat.

El director de l'equip no ha semblat mai més feliç que quan se li va preguntar sobre l'atac –i la tècnica del descens– després de l'etapa. Es va delectar amb la seva percepció de la sorpresa d' altres persones amb l'equip Sky (com eren llavors) guanyant en solitari en una baixada en lloc de muntar en formació metronòmica fins a arribar al cim.

'No ho vas veure venir, oi?'

Ara imagineu-vos com de feliç seria Brailsford, el cervell darrere dels guanys marginals i les zones grises, si els seus tres líders d'equip ocupessin els tres graons del podi al final del proper Tour de França. Sembla poc probable, fins i tot impossible, però potser tot això forma part del pla.

Al final del Criterium du Dauphine 2020, així van anar els tres líders del Team Ineos: Geraint Thomas – 37è, a 53:38 del guanyador; Chris Froome – 71è, 1:27:42; Egan Bernal – DNF, lesió a l'esquena.

Amb les advertències sobre Froome i Thomas treballant per a Bernal, val la pena assenyalar que Tom Dumoulin de Jumbo-Visma (7è, 2:07) i Sepp Kuss (10è, 2:55) van treballar per a Primoz Roglic en les quatre primeres etapes. de la cursa de cinc dies.

En lloc de parlar de quin pilot liderarà l'equip Ineos (Bernal probablement, si la seva esquena està arreglada), ens preguntem què passa amb el superequip del ciclisme fins ara.

L'estat de favorit i la pressió que comporta, s'han traslladat a Jumbo-Visma. Aquest equip ja està en plena forma (tot i que alguns es pregunten si serà massa aviat) i va guanyar tres de les cinc etapes al Dauphine. Probablement haurien segellat la general si Roglic no hagués caigut i s'hagués retirat com a precaució abans del Tour.

Pres la línia de sortida a Niça el dissabte 29 d'agost, Jumbo-Visma sembla que tindrà dos guanyadors del Grand Tour, un altre podi del Grand Tour, un guanyador del Monument en la forma de la seva vida i domèstics propers al calibre de quan Froome va anar per Sir Bradley Wiggins.

Team Ineos, en canvi, arribarà amb poques victòries, signes d'interrogació sobre la forma, preguntes més grans sobre si determinats pilots treballaran per als seus companys i molts es preguntaran si la bombolla ha esclatat.

Però darrere de tot hi haurà el mateix director de l'equip del qual es va riure per predir un guanyador del Tour de França britànic dins dels cinc anys posteriors a la formació de l'equip, però des de llavors ha contestat aquestes burles amb victòries en 10 Grans Tours, incloses set. dels darrers vuit Tours de França, i aquest any podria estar gaudint de la novetat de ser el desfavorit.

Espereu veure el cap de l'equip Ineos molt més satisfet de guanyar després de ser anul·lat que totes les vegades que els seus pilots van guanyar quan s'esperava que ho fessin.

Recordes el descens i la victòria d'etapa de Froome? Brailsford va gaudir de la sorpresa de tothom més que no pas que va semblar gaudir de Froome passant al groc. S'espera que el favorit de la cursa i el vigent campió agafi i defensi el groc, però la majoria hauria triat un cim o una contrarellotge com a etapa on pujaria al cim.

Ara espereu i vegeu què passa quan una construcció lenta al Dauphine, després de mesos sense curses i poca visió de què són realment capaços els seus pilots, condueix a un domini a una escala que no s'ha vist ja que, bé, tots les altres vegades, Team Sky/Ineos va posar diversos pilots als podis del Grand Tour.