Els Campionats del Món s'han reprogramat i es celebraran a Itàlia

Vídeo: Els Campionats del Món s'han reprogramat i es celebraran a Itàlia

Vídeo: Les patinadores del CPA Olot es proclamen campiones del món de grups de xou grans a Paraguai 2024, Abril

Només quatre esdeveniments d'elit programats per a Imola Worlds a finals de setembre

Els Campionats del Món de ciclisme en carretera 2020 s'han salvat i ara tindran lloc a finals d'aquest mes a Imola, Itàlia, després que els amfitrions originals, Aigle-Martigny a Suïssa, es cancel·lessin a causa de la pandèmia de coronavirus en curs.

Confirmat dimecres per l'UCI, els campionats se centraran ara al voltant del circuit de curses d'Imola, a la regió d'Emília-Romanya, i constaran només de quatre esdeveniments: carreres d'élite masculines i femenines i contrarellotge.

En un comunicat, la UCI va confirmar que, a causa de les restriccions de viatge, seria injust competir en les categories júnior i sub-23.

'El programa de competició dels Móns UCI s'ha adaptat a la situació actual de la salut mundial a causa de la pandèmia de la Covid-19: només es disputaran les curses (carretera i contrarellotge) de les categories Elit. aquest any, es deia la declaració.

'Efectivament, la majoria dels millors atletes de les categories Elit Masculina i Femenina ja es troben a Europa, a diferència dels seus homòlegs més joves (Juniors i Sub-23) les delegacions nacionals dels quals, en un nombre important de casos, no podrà viatjar a Itàlia a causa de les restriccions de viatge imposades a nombrosos països.

'Limitar el programa a les categories Elit significa que una gran majoria de joves atletes no es veuran injustament impedits de tenir la possibilitat de participar en les competicions.'

Els campionats tindran lloc ara del dijous 24 al diumenge 27 de setembre. Aquesta és la setmana després del final del Tour de França en curs i permet als corredors, com Primoz Roglic i Julian Alaphilippe, competir en tots dos.

Ofereix una mica de salvació per als campionats després que la seu original, Aigle-Martigny a Suïssa, es va veure obligat a cancel·lar a causa de la pandèmia de coronavirus en curs.

Els informes van suggerir que Imola es trobava en una llarga llista de possibles llocs alternatius que també incloïa la regió francesa dels Vosges i l'ascens a La Planche des Belles Filles, la destinació de la penúltima etapa del Tour de França en curs.

Es creia que el president de la UCI, David Lappartient, tenia ganes de triar un lloc amfitrió que pogués reproduir el terreny muntanyós d'Aigle-Martigny.

Si bé Imola no pot fer-ho, encara oferirà una dura prova als corredors, ja que l'UCI va confirmar que la "cursa masculina en carretera serà de 259,2 km amb un total de gairebé 5.000 m de desnivell, mentre que la longitud de la femenina". La cursa serà de 144 km amb un desnivell acumulat de 2750 m'.

A més, tant els homes com les dones correran pel mateix recorregut de contrarellotge de 32 km que només conté 200 m d'escalada. Es preveu que es publicaran més detalls de la ruta més a prop de l'esdeveniment.

En el que serà el 14è Campionat del Món d'Itàlia, el president de l'UCI, Lappartient, va considerar que la decisió de celebrar-hi les curses era significativa tenint en compte la seva història recent.

'Tot i que l'atorgament del Campionat del Món de Carretera UCI 2020 a Imola és una excel·lent notícia, el meu pensament també va al comitè organitzador d'Aigle-Martigny a qui agraeixo sincerament el seu compromís i la qualitat de la nostra col·laboració durant els dos últims anys , va dir Lappartient.

'El premi dels Campionats del Món de Ruta UCI a Itàlia aquest any té un gran valor simbòlic per a la UCI: en un país que va patir enormement la pandèmia de la Covid-19 però que va poder afrontar-la amb eficàcia i valentia, la celebració del nostre esdeveniment anual líder serà, a la seva manera, un signe d'un retorn a la normalitat en una regió on la situació sanitària està ara sota control.

'Estic convençut que el Campionat del Món de ruta UCI 2020 a Imola ens permetrà a tots, malgrat la difícil situació actual, presenciar un gran festival esportiu.'