Vídeo: Tom Pidcock guanya el títol del Baby Giro d'Itàlia després d'una actuació dominant

Vídeo: Lady Gaga - Bad Romance (Official Music Video) 2024, Abril

Yorkshireman es converteix en el primer pilot britànic que aconsegueix la victòria general en la prestigiosa cursa sub-23

Tom Pidcock és el campió del 'Baby Giro d'Italia' 2020 després d'una actuació dominant els dos últims dies a l' alta muntanya.

El jove de 21 anys va aconseguir la victòria general a la prestigiosa cursa per etapes sub-23 després de victòries consecutives a l'etapa 7 i a l'etapa 8. Va acabar una setmana de carreres impressionant en què Pidcock també va guanyar l'etapa. 4.

El Yorkshireman va prendre el lideratge de la cursa per primera vegada amb aquella victòria, de Bonferraro di Sorga a Bolca. Pidcock va superar el seu rival més proper, Kevin Colleoni, per 22 segons després d'anar en solitari a l'última pujada, i va aconseguir una avantatge de 58 segons.

Llavors, Pidcock va ampliar el seu avantatge de cursa a 1:28 a l'arribada al cim de l'etapa 7 després de tornar a vèncer a Colleoni, aquesta vegada per 26 segons.

A l'últim dia de cursa, una etapa de 107 km al voltant d'Aprica que contenia una ascensió del Mortirolo, Pidcock només havia de fer defensar la samarreta de líder.

No obstant això, un ritme dur va veure que la part davantera de la cursa es va reduir a només set pilots amb 70 km per al final. Finalment, Pidcock i Colleoni van escapar del grup reduït encara que amb l'italià lluitant.

En els darrers 30 km, Pidcock va atrapar a Henri Vandenabeele de l'equip Lotto Soudal U23, amb la parella que va arribar a la meta junts i Pidcock va vèncer el belga a l'arribada a l'sprint.

Pidcock va parlar amb ITV4 immediatament després d'acabar el títol general a la meta, fent broma dient que ni tan sols havia parlat amb la seva família abans de ser entrevistat per Ned Boulting i David Millar.

Per al pilot de Trinty Racing, la victòria general al Baby Giro d'Itàlia s'uneix amb fermesa al seu triomf a la cursa Paris-Roubaix Espoirs 2019 com a les seves més grans victòries a la carretera fins ara.

La cursa sub-23 del Giro d'Itàlia ha tingut una impressionant convocatòria de guanyadors durant els últims anys, com ara Aleksandr Vlasov, Pavel Sivakov i Carlos Betancur.

Pidcock continuarà dividint la seva atenció entre carreres de carretera, ciclocròs i bicicleta de muntanya en el futur. El febrer d'enguany, el jove de 21 anys va quedar segon al Campionat del Món d'elit masculí de ciclocròs darrere de Mathieu van der Poel.