Roglic supera a Pogacar en la primera cursa durant 100 dies

Vídeo: Roglic supera a Pogacar en la primera cursa durant 100 dies

Vídeo: El millor de l'etapa / Best of stage 7. Volta Catalunya 2023 2024, Maig

Primoz Roglic va empènyer Tadej Pogacar a la segona posició al Campionat Nacional d'Eslovènia, guanyant la primera cursa en 100 dies

En la primera cursa en carretera pròpiament dita des de la 7a etapa de París-Niza el 14 de març de 2020, Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es va coronar campió nacional d'Eslovènia després de superar Tadej Pogacar (Emirats Àrabs Units-Team Emirates) – que es va estavellar abans a la cursa – a l'arribada al cim a Ambrož pod Krvavcem per 10 segons.

Matej Mohorič (Bahrain-Mclaren) va quedar 19 segons més en tercer lloc.

La cursa femenina va tenir un dèficit similar entre el primer i el segon amb Urša Pintar (Alé BTC Ljubljana) guanyant per 14 segons sobre Špela Kern (Lviv Cycling Team). No obstant això, van f altar nou minuts més fins que es va completar el podi, ja que la companya d'equip de Pintar, Urška Žigart, va baixar a les 9:15 del guanyador.

Eslovènia no hauria d'haver estat l'únic a celebrar els seus campionats nacionals aquest cap de setmana, però la pandèmia de coronavirus fa que moltes nacions hagin ajornat o cancel·lat les seves curses. Tot i que alguns tenen l'esperança de lliurar samarretes aquesta temporada, molts s'han resignat a tenir un buit a la llista de guanyadors.

Roglic es va mostrar satisfet tant amb la seva victòria com amb l'oportunitat de tornar a competir. "És realment meravellós que la situació ens permeti finalment competir de nou i fer el que millor sabem fer, córrer amb les nostres motos", va dir en un comunicat de premsa del seu equip Jumbo-Visma.

"Per tant, estic molt content d'haver pogut guanyar el títol nacional en la meva primera cursa de la temporada", va afegir Roglic, destacant el fet que havia renunciat a les curses d'inici de temporada que es van avançar abans que es suspenguessin els bloquejos nacionals. la temporada.

'Va ser una cursa dura amb una pujada final molt dura. Tenint en compte els resultats de la primavera, Tadej era el favorit i, certament, no va ser fàcil guanyar-lo. Vaig reconèixer bé la pujada els darrers dies, així que sabia on havia d'atacar.

'El fet d'haver guanyat aquí en la meva primera carrera de la temporada em sembla molt bé. Definitivament encara no estic al màxim de forma, però ja estic esperant les properes carreres. També vull agrair a l'equip l'esforç per donar-me suport a Eslovènia. Això significa molt per a mi.'

El El WorldTour està previst que torni amb Strade Bianche el dissabte 1 d'agost, iniciant un remolí d'uns quants mesos de curses mentre l'UCI intenta amuntegar les tres Grands Tours, els cinc Monuments i moltes curses a més.

Els colors eslovens probablement es veuran al Tour de França, ja que Roglic forma part d'un tripartit amb els seus companys Tom Dumoulin i Steven Kruijswijk. El duet holandès ha pujat al podi els darrers anys. Els seguidors de l'equip holandès esperaran que l'enfocament multilíder funcioni millor per a ells que amb Movistar les temporades passades.