Vídeo: Giro d'Italia: Tom Dumoulin guanya una etapa sensacional per ampliar el lideratge general a Quintana

Vídeo: MIKEL LANDA DA UNA EXHIBICIÓN SIN FINAL FELIZ/ 5 ETAPA TOUR DE SUIZA 2024, Abril

La samarreta rosa lluita contra altres favorits i els deixa enrere en l'últim quilòmetre de l'etapa 14 del Giro d'Itàlia

Tom Dumoulin va defensar la seva samarreta rosa del Giro d'Itàlia amb un estil sensacional en guanyar l'etapa 14, un recorregut de 131 km des de Castellania fins a Oropa.

El pilot de l'equip Sunweb es va apropar a Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) en la carrera per pujar a l'escenari i la bonificació de temps de 10 segons que va suposar.

Dumoulin havia caigut inicialment després d'un atac anterior del favorit del Giro d'Itàlia, Nairo Quintana, a la pujada final del Santuario di Oropa, una prova de prop de 12 km amb una mitjana del 6,2% i un màxim del 13%.

Però al final va ser Quintana qui va perdre el temps, arribant més de 10 segons per davant de Dumoulin, Zakarin i el tercer classificat, Mikel Landa.

En guanyar l'etapa, Dumoulin va ampliar el seu avantatge sobre Quintana a 2 minuts i 47 segons.

Com va anar l'etapa del Giro d'Itàlia

L'etapa de carretera més curta del Giro d'enguany va començar frenèticament, i els atacs van començar en el moment en què va caure la bandera quan el pelotó va sortir del petit poble de Castellania, bressol del mític Fausto Coppi..

Però es van necessitar 30 km perquè el moviment correcte s'unís: un grup de tres homes format per Natnael Berhane (Dimension Data), Daniel Martinez (Wilier Triestina) i Sergey Lagutin (Gazprom).

Però fins i tot quan el descans va ser clar, mai es va permetre construir un gran avantatge, amb Francaise des Jeux dictant el ritme al camp principal.

Estaven buscant portar amb seguretat el líder de l'equip Thibaut Pinot fins a la base de la pujada final i, efectivament, el descans es va recuperar just abans de començar la pujada.

Llavors finalment va començar l'escalada: un breu tast abans del que serà gairebé una setmana sencera de muntanyes mentre la cursa s'acaba a Milà.

Diego Rosa del Team Sky va atacar quan f altaven més de 9 km per al final, i Sky havia canviat d'enfocament a les victòries d'etapa després que Geraint Thomas es retirés de la cursa fa un parell d'etapes.

El següent per provar sort va ser Zakarin, després Adam Yates (Orica-Scott) va tenir una prova, amb l'esperança que els altres grans noms el deixin anar ara que ha baixat una mica a la classificació general.

Donada la durada de l'etapa, la dificultat de les etapes a venir i la naturalesa de la pujada final, la majoria de les prediccions a l'inici del dia deien que la pujada s'adaptaria a la samarreta rosa de Dumoulin, i que en qualsevol moment els buits a l'arribada serien petits.

Això no va impedir que Quintana atacara quan f altaven 5 km per al final, i inicialment semblava haver trencat Dumoulin. Però el pilot del Team Sunweb no es va espantar, i a poc a poc va agafar els pilots que havien volgut seguir Quintana: Yates, Vincenzo Nibali, Landa i Zakarin.

Amb Pinot i Bauke Mollema (Trek-Segafredo) per darrere, els líders encara hi havien molt per guanyar, però després Dumoulin va sorprendre a tots fent una excavació al davant, prou com per distanciar Nibali.

Això van deixar quatre per lluitar per la victòria -Dumoulin, Landa, Quintana i Zakarin- amb la samarreta rosa liderant l'esprint per la línia.