Stage 3 del Tour Down Under s'ha escurçat a causa del clima extrem

Vídeo: Stage 3 del Tour Down Under s'ha escurçat a causa del clima extrem

Vídeo: a-ha - Take On Me (Live 8 2005) 2024, Maig

Temperatures superiors als 40 graus veuen l'etapa escurçada en 26 km

La UCI ha decidit implementar el seu protocol de clima extrem al Tour Down Under, escurçant l'etapa 3 de la cursa a causa de les temperatures que superen els 40 graus.

La L'etapa 3 de Glenelg a Victoria Harbour estava programada per acabar amb tres bucles d'un circuit al voltant del port per completar l'etapa de 146,5 km. Tanmateix, la cursa ara només comptarà amb un bucle que reduirà l'etapa a 120,5 km.

La calor creixent també ha provocat avisos d'incendis forestals emesos a la zona de Victoria Harbour amb la classificació de perill que es considera greu.

Després de consultar Adam Hansen, representant de les Associacions de Cyclistes Professionnels, i els comissaris de curses de la UCI, el director de cursa Mike Turtur va anunciar que implementaria el Protocol de Clima Extrem de la UCI.

"La seguretat i el benestar dels corredors, espectadors i tots els implicats en la cursa és sempre la nostra principal preocupació", va dir Turter.

'Vam consultar amb el representant de corredors Adam Hansen (Lotto Soudal) i amb el nostre comissari en cap, i tots dos van acordar que seria raonable escurçar la distància de l'etapa.'

A més d'escurçar-se l'etapa 3, els organitzadors de la cursa també van decidir cancel·lar el Bupa Family Ride que tindrà lloc el mateix dia.

La UCI va introduir el seu Protocol de temps extrem el 2016 com a mesura per protegir els corredors de les condicions meteorològiques adverses.

Després de repetides trucades de corredors del pelotó professional per fer front a les condicions meteorològiques extremes, en particular el Milà-San Remo 2013 i el Giro d'Itàlia 2014, la UCI va decidir introduir la regla.

L'òrgan de govern juntament amb els organitzadors de la cursa i la CPA tenen el poder d'escurçar, abandonar o cancel·lar una cursa o una etapa a causa de condicions extremes com ara forts vents, temperatures extremes o fins i tot contaminació de l'aire.

La regla es va promulgar per primera vegada a principis del 2016 a l'etapa 3 de París-Niza, quan les nevades excessives i les temperatures sota zero van deixar l'escenari abandonat.