Vídeo: Giro d'Italia 2019: Richard Carapaz guanya l'etapa 4 mentre Roglic guanya temps davant els seus rivals

Vídeo: Почему Джиро д'Италия так непредсказуема? | Шоу новостей о велогонках 2024, Abril

Un gran accident als 4 km finals fa que Primoz Roglic guanyi temps davant dels seus rivals amb el malvat Tom Dumoulin

Richard Carapaz (Movistar) va guanyar la quarta etapa del Giro d'Itàlia 2019 amb un grup reduït, mentre que Primoz Roglic (Jumbo-Visma) es va beneficiar d'una gran caiguda als 4 km finals que van veure perdre la majoria dels seus rivals de la Classificació General. temps.

L'escalador de Movistar Carapaz va aprofitar el mateix accident tardà que va veure només un grapat de corredors competir per la victòria d'etapa, amb l'equatorià llançant el seu sprint d'hora i aconseguint aguantar un Caleb Ewan (Lotto-Soudal) que acabava ràpidament..

La caiguda va definir el final de la cursa després que Salvatore Puccio, de l'equip Ineos, toqués les rodes del pelotó i va fer caure un grapat de pilots clau i molts altres també.

Roglic va ser l'únic aspirant al GC que no es va veure detingut per la caiguda, i finalment va creuar la línia en un grup reduït per davant de tots els seus principals rivals.

El contendent més proper a Roglic per sobre de la línia va ser Simon Yates (Mitchelton-Scott) que va perseguir per perdre només 16 segons amb la samarreta rosa en un grup que també incloïa Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida) i Miguel Angel López. (Astana).

El major perdedor de l'accident va ser Tom Dumoulin (Team Sunweb). El guanyador de la samarreta rosa del 2017 va colpejar el terra en un xoc a uns 6,8 km de l'arribada i finalment va creuar la línia gairebé quatre minuts després de Roglic.

Totes les carreteres porten als afores de Roma

La quarta etapa va portar el grup des d'Orbetello cap al sud fins a Frascati, una petita ciutat als afores de Roma. Amb 235 km, va ser un dia llarg al selló i un altre per gaudir dels puristes.

L'acció del dia es centraria al voltant de la final de la cursa. Un darrer quilòmetre de 2,5 km de carretera rodant al voltant del 5% va veure l'últim quilòmetre completament pujant al 4%.

Probablement massa dur per als velocistes purs com Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), tot i que estava present al grup reduït, era probable que veiéssim un nou guanyador d'etapa a Frascati.

Va ser un afer tot italià durant el descans del dia. Només tres corredors van aconseguir el tall amb Marco Frapporti d'Androni Giocattoli-Sidermec, Mirco Maestri de Bardiani CSF i Damiano Cima de Nippo-Vini, tots els quals també van fer el descans a l'etapa 2.

Amb Deceuninck-QuickStep no disposat a treballar per a la persecució del dia, el trio va tenir molt de joc a primera hora del dia, amb la diferència que va superar els vuit minuts en diverses ocasions.

Així es va mantenir durant bona part de l'etapa fins que el pelotó es va posar en marxa en els darrers 100 quilòmetres, tornant a reduir la distància a un territori manejable. Va ser un dia insípid, si es diu la veritat, i el més destacat va ser Matteo Montaguti d'Androni que va cavalcar una estona sense cadira.

En els darrers 20 km, Cima va ser abandonat pels seus companys d'escapada a mesura que el ritme del pelotó creixia per al que semblava ser una final tècnica de mitja hora de cursa.

La frenètica final es va mostrar a f alta de 12 km quan el jove britànic James Knox (Deceuninck-QuickStep) va arribar a la coberta per segon dia consecutiu al costat del recent rècord de l'hora Victor Campanearts (Lotto-Soudal).

També va veure com els dos artistes fugitius restants van quedar atrapats a la marca dels 10 quilòmetres a mesura que el ritme augmentava i els contendents del GC van anar al davant per mantenir-se segurs.

Aquest augment de ritme també va suposar un gran accident que va fer caure a molts pilots de Katusha-Alpecin i Dumoulin, però el que és més important va veure que un petit grup de 20 persones es van separar del pelotó principal, inclòs el líder general Roglic.

Finalment, Roglic va guanyar 16 segons a Yates, Lopez i Nibali, i 44 segons a Mikel Landa, tots els quals van fer bé per limitar les seves pèrdues.

Pel que fa a Dumoulin, les seves esperances al Giro van acabar després que va creuar la línia quatre minuts després de Roglic.