Vídeo: Tour de France 2018 Etapa 3: BMC guanya l'equip TT per posar de groc a Van Avermaet

Vídeo: Tour de France 2018: Stage 3 highlights 2024, Abril

El temps de BMC resulta immillorable, ja que Sagan cedeix el lideratge de la cursa, el Team Sky segon

BMC Racing va guanyar la tercera etapa del Tour de França 2018, una contrarellotge per equips de 35,5 quilòmetres amb sortida i arribada a Cholet.

El temps guanyador de BMC de 38'46 va ser quatre segons millor que l'equip Sky, set segons a Quick-Step Floors i nou segons a Mitchelton-Scott. Va repetir l'èxit de l'equip el 2015, l'última vegada que el Tour va comptar amb una contrarellotge per equips.

L'equip de Bora-Hansgrohe de Peter Sagan mai va semblar mantenir Sagan de groc, amb l'eslovàquia que finalment va ser abandonat pels seus companys per limitar les derrotes davant l'esperançador del GC Rafal Majka.

amb el liderat de la cursa canviant ara a Greg Van Avermaet de BMC, el pilot millor situat entre els quatre per creuar la línia junts.

Nairo Quintana (Movistar) va perdre gairebé un minut davant els seus principals rivals, mentre que Vincenzo Nibali, Romain Bardet i Ilnur Zakarin també van perdre temps decents.

Com es va desplegar

La contrarellotge per equips podria no ser l'element bàsic del Tour de la primera setmana, però després de la contundent acció d'octani alt del cap de setmana inaugural, va representar una gran oportunitat per als contendents del GC per guanyar temps importants. – o recuperar el temps perdut – sobre els seus rivals.

De fet, només calia mirar les hores d'inici programades per veure qui dels favorits necessitava recuperar una mica de temps.

Primer va ser l'equip Mitchelton-Scott d'Adam Yates, després va venir el Team Sky de Froome, seguit del Movistar de Quintana i després el BMC de Richie Porte, un reflex del temps perdut pel quartet que persegueix el GC a l'escenari inicial..

La ruta, sens dubte, va donar moltes oportunitats per fer algunes diferències reals en l'ordre general. Amb 35,5 km de llarg, començant i acabant a Cholet, la ruta era ondulada en lloc de muntanyosa, però encara era un veritable provador de cames, sobretot després del cap de setmana d'obertura de càstig.

Mitchelton-Scott va marcar un temps de 38'55 perquè els altres poguessin apuntar, i l'equip Sky va fixar els seus punts de vista.

Al principi semblava que no estava previst, però, amb Sky travessant un grapat de segons a la primera comprovació a 13 km.

A la segona comprovació a 26,5 km, però, havien revertit el dèficit i a la meta van pujar gairebé 5 segons.

Movistar mai va ser el favorit per a TTT, de manera que era difícil estimar el contents que estaven amb creuar la línia amb un temps 50 segons més lent.

Temps més ràpid

Després va venir el BMC, que sens dubte era un dels equips desitjats per la victòria. S'han vist forts durant tot el temps i han estat recompensats pels seus esforços amb el temps més ràpid, el seu temps de 38'46 va prendre quatre segons preuats a Sky amb un recorregut de 54,9 km/h de mitjana.

Així que segons van guanyar i perdre, els pilots del GC començaven d'hora, però les grans preguntes restaven: el temps de BMC encara seria el més ràpid al final i qui aniria de groc al podi?

Sagan hauria estat feliç d'aguantar-ho, però el mallot groc no és la seva prioritat per al Tour, i amb els 59 millors corredors de la general separats per només 16 segons, li prendria alguna cosa especial. Bora-Hansgrohe per mantenir-lo al capdavant.

Mentrestant, l'equip Sunweb va mantenir Tom Dumoulin al final de la classificació general amb un recorregut de 38'58 , cedint només 11 segons a BMC.

Però Bardet haurà estat menys feliç de veure que el seu equip AG2R ha perdut més d'un minut, mentre que Bahrain-Mèrida va lluitar després d'un bon començament i, al final, el fet que Nibali hagués perdut una quantitat de temps similar va representar un exercici decent. en limitació de danys.

Quick-Step Floors, l'últim equip que va començar, va ser l'única amenaça seriosa restant que podria negar a BMC la victòria d'etapa i va començar com una casa en flames, tant és així que les seves files es van dividir, amb el segon va col·locar el corredor general Fernando Gaviria entre els que van deixar anar.

L'equip es va reagrupar, però Gaviria no hi era. Fins i tot aleshores, continuaven semblant esquitxats, tot i que amb 10 km per recórrer encara estaven a només 6 segons.

I només han perdut un segon més a la final, deixant a Phillipe Gilbert a només 4 segons del groc, però BMC –i Van Avermaet– amb una victòria d'etapa i el lideratge de la cursa per demostrar després d'una actuació excel·lent.