Taula de continguts:

Vídeo: Qui són els favorits per als Campionats del Món d'elit masculí de carretera 2021?

Vídeo: Encantador castillo abandonado del siglo XVII en Francia (completamente congelado en el tiempo) 2024, Abril

Un dels moments màxims de la temporada és aquí, i Cyclist mira alguns dels noms preferits per emportar-se a casa la cobejada samarreta arc de Sant Martí

Un dels moments màxims de la temporada és aquí. Els Campionats del Món de carretera UCI tenen lloc a Flandes, Bèlgica, del dilluns 20 de setembre al diumenge 26 de setembre.

L'esdeveniment final serà la cursa d'elit masculina per carretera, un recorregut de 267,7 km des d'Anvers fins a Lovaina, la llar de la cervesa Stella Artois. Abans de l'esdeveniment, Cyclist analitza alguns dels noms preferits per emportar-se a casa la cobejada samarreta arc de Sant Martí.

Qui són els favorits als Campionats del Món d'elit masculí de carretera 2021?

Wout van Aert (Bèlgica)

Imatge
Imatge

Edat: 27

Equip comercial: Jumbo-Visma

Millor resultat a Elite Road Worlds: 2n (2020)

Pel que fa als favorits, no busqueu més que el campió nacional belga Wout van Aert. Es dirigeix a Flandes en més que bona forma, guanyant recentment la meitat de les etapes del Tour a Gran Bretanya i la general. Sembla que és una mica imparable.

Sprints, escalades i contrarellotge, aquest home ho pot fer tot. Ho va demostrar a Gran Bretanya i al Tour de França, guanyant al Mont Ventoux després d'escalar-lo dues vegades, i als Camps Elisis. La seva temporada 2021 també ha inclòs la victòria a Gent-Wevelgem i l'Amstel Gold Race més una medalla de plata a la cursa de carretera dels Jocs Olímpics.

L'equip belga està ple de talent al costat de van Aert. Remco Evenepoel, que recentment va quedar segon darrere de Sonny Colbrelli al Campionat d'Europa de carretera, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts, Yves Lampaert, Dylan Teuns i Tim Declerq estan tots preparats per ajudar el seu líder a aconseguir la victòria.

Com que la cursa té lloc a la regió de Flandes de Bèlgica, sembla que això hauria de ser. Però com tots sabem, en el ciclisme no hi ha regals. Van Aert sens dubte serà un home marcat. A les altres que busquen molestar el partit belga…

Julian Alaphilippe (França)

Imatge
Imatge

Edat: 29

Equip comercial: Deceuninck-QuickStep

Millor acabat: 1r (2020)

El vigent campió del món, sens dubte, farà tot el possible per conservar el seu títol. Com van Aert, Alaphilippe va fer la Volta a Gran Bretanya pensant en els Campionats del Món. Va acabar 3r de la general, darrere del guanyador Wout van Aert i Ethan Hayter.

Un moment destacat va presentar la parella lluitant a l'arribada de l'etapa 4 a Llandudno. Després de gairebé 210 km al selló i altres tres pujades categoritzades, el duet es va separar amb Michael Woods en el desnivell de càstig.

Alaphilippe va llançar el seu atac i Van Aert va seguir, aquest últim només avançant per la victòria. França envia un equip que inclou Christophe Laporte, Florian Sénéchal, Benoît Cosnefroy i Arnaud Démare per assegurar-se que no es repeteixi aquesta posició final.

Alaphilippe ha fet una bona temporada, guanyant La Flèche Wallonne a l'abril i l'etapa inaugural del Tour de França. També va quedar segon a Lieja-Bastogne-Lieja darrere de Tadej Pogačar. Conegut per la seva manera explosiva i emocionant, un atac que dibuixa un grup de favorits podria ser a les cartes.

Tadej Pogačar (Eslovènia)

Imatge
Imatge

Edat: 22

Equip comercial: Equip dels Emirats Àrabs Units

Millor final: 18è (2019)

Parlant de Tadej Pogačar, el jove de 22 anys ha tingut una temporada fenomenal. Les victòries generals a l'UAE Tour i Tirreno-Adriatico seguida de Lieja-Bastogne-Lieja no són fàcils. Va defensar amb èxit el seu títol del Tour de França amb l'equip dels Emirats Àrabs Units, incloses les classificacions de muntanya i juvenil.

La victòria de la cinquena etapa de Pogačar va arribar en forma d'una contrarellotge individual; Les etapes 17 i 18 van comptar amb una intensa escalada als Pirineus. Com van Aert, la versatilitat juga un paper important en el seu èxit. Però un inconvenient per a l'eslovè és que el seu equip també està ple de potencial per a la samarreta de l'arc de Sant Martí. Primož Roglič també s'inclou a la llista de preferits.

Com Pogačar, el jugador de 31 anys va defensar la seva victòria al Grand Tour, anant adossats a la Vuelta a Espanya amb victòries tant en contrarellotge individual com en les etapes muntanyoses d'11 i 17. El seu èxit olímpic d'aquest any va derivar d'una medalla d'or en la contrarellotge mentre va acabar 28è a la cursa de carretera.

A La Flèche Wallonne, Roglič va quedar segon en una pujada ferotge al costat d'Alaphilippe al Mur de Huy. No ens oblidem del seu company d'equip eslovè Matej Mohorič, guanyador de dues etapes del Tour de França al juliol i de la darrera etapa del Benelux Tour aquest mes. On aniran els altres favorits, l'equip eslovè segur que els seguirà.

Sonny Colbrelli (Itàlia)

Imatge
Imatge

Edat: 31

Equip comercial: Bahrain victoriós

Millor final: 11è (2019)

A l'inici de la temporada, Sonny Colbrelli probablement no va ser el primer home que es va passar pel cap quan se li va preguntar sobre el potencial següent campió del món. Però l'italià ha anat augmentant els seus resultats aquesta temporada.

Va acabar 4t a Gent-Wevelgem abans de guanyar la segona etapa i la classificació per punts al Tour de Romandie, després va tornar a encapçalar aquesta classificació al Critérium du Dauphiné. El jugador de 31 anys va guanyar recentment la general al Benelux Tour després d'un atac en solitari a la sisena etapa i dos segones posicions a les etapes cinc i set.

Tot i així, la setmana passada va aconseguir el seu màxim nivell en convertir-se en el campió d'Europa de curses en carretera. El campió nacional italià es va separar de Remco Evenepoel i va esprintar cap a la victòria esperada aleshores davant del seu públic local, amb el seu compatriota Matteo Trentin celebrant en quarta posició. Trentin estarà al costat de Colbrelli a la línia de sortida per als Campionats del Món, amb Giacomo Nizzolo, Davide Ballerini i Gianni Moscon també a la barreja.

Magnus Cort (Dinamarca)

Imatge
Imatge

Edat: 28

Equip comercial: EF Education-Nippo

Millor acabat: DNF (2019)

Magnus Cort s'ha impulsat als titulars de la Vuelta a Espanya aquest any. Va produir una de les tres setmanes de carreres més impressionants que va resultar en un hat-trick de victòries i el premi general de combativitat.

La seva primera victòria va ser d'una escapada a l'etapa 6, ja que va aconseguir evadir les urpes d'un Primož Roglič en ascens a l'Alto de la Montana de Cullera. Llavors, a la dotzena etapa a Còrdova, Jens Keukeleire va liderar amb expert Cort a l'esprint només un dia després que perdés de manera desgarradora en els últims 200 metres davant Roglič a Valdepeñas de Jaén. El duo EF Education-Nippo Cort i Lawson Craddock van escapar a l'etapa 19, ja que el grup va deixar massa tard per atrapar-los, Cort es va avançar per davant de Rui Oliveira i Quinn Simmons.

Dinamarca té un equip molt fort als Campionats del Món, amb Mikkel Honoré, Mads Würtz Schmidt, Andreas Kron, Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Mikkel Bjerg i Michael Valgren tots en consideració.

El Campionat del Món de curses en carretera d'elit masculí tindrà lloc el diumenge 26 de setembre.