Taula de continguts:

Vídeo: Vuelta a Espanya 2017: Chris Froome aconsegueix el doblet històric mentre Matteo Trentin guanya la fase final

Vídeo: Chris Froome I Best Of Vuelta España 2017 2024, Abril

L'etapa final va ser simplement una processó quan Chris Froome va creuar la línia per guanyar el doble Tour-Vuelta

Chris Froome (Team Sky) va creuar la meta a l'etapa 21 de la Vuelta a Espanya 2017 a Madrid per tancar el seu històric doblet de Grand Tour. Va gairebé segellar la victòria el dia abans, però necessitava acabar amb seguretat al costat dels seus rivals a la línia de meta final per assegurar-se la victòria.

L'esprint al final de l'etapa processional va ser per a Matteo Trentin (Quick-Step Floors), però això només va ser una notícia menor l'últim dia de la cursa de tres setmanes.

Froome és el primer corredor des de Marco Pantani el 1998 a guanyar dues Grans Voltes consecutives en la mateixa temporada, i el primer a aconseguir el doblet Tour-Vuelta des de Berhand Hinault el 1978.

Pantani va donar suport a la victòria del Giro d'Itàlia amb el Tour de França com Miguel Indurain ho havia fet dues vegades abans d'aquella dècada.

La victòria d'Hinault a la Vuelta a Espanya també es va avançar a la victòria del Tour d'aquell any, ja que era anterior al trasllat de la cursa espanyola a la darrera part de la temporada.

Trentin va anar d'hora a l'esprint, però va ser prou fort com per mantenir-se clar per a la seva quarta victòria d'etapa. Froome va creuar la línia a l'11è, barrejant-la amb els velocistes, i això va ser suficient perquè guanyés la competició de punts de la samarreta verda així com la classificació general.

Imatge
Imatge

Tot menys el segellat el dia abans

La L'etapa 20 va ser l'última oportunitat per a un dels rivals de Froome de fer-lo caure de l'esglaó superior del podi, però va estar viu a l'amenaça.

La victòria d'etapa va ser merescudament per al veterà campió del Grand Tour Alberto Contador (Trek-Segafredo), que va sortir com sempre ha rodat atacant amb força als peus del llegendari Angliru per aconseguir una victòria final.

No n'hi ha prou amb pujar Contador al podi, però s'haurà de consolar sabent que va sortir a guanyar a cada oportunitat en lloc de seguir el volant de Froome durant tres setmanes, com s'ha convertit en un costum de molts. altres.

A l'hora de l'etapa 21, Contador va sortir de la part davantera del pelotó per acomiadar-se dels seus aficionats locals que s'havien concentrat a les barreres del circuit de Madrid.

Després de creuar la meta (a f alta de vuit voltes per al final) amb la mà al cor, Contador va tornar a entrar al grup i va deixar la cursa als altres.

Al final de l'etapa, Contador va caure del quart al cinquè lloc de la general després de quedar atrapat darrere d'una divisió.

Froome vol totes les samarretes

Liderant la competició de punts a l'etapa final com a resultat col·lateral de la seva victòria general, Froome semblava preparat per lluitar també pel verd.

Vives vegades el Team Sky va enviar corredors al davant abans de l'esprint intermedi que va forçar una reacció de Quick-Step Floors.

Matteo Trentin, que havia caigut al tercer lloc de la competició, va tenir l'oportunitat de recuperar la samarreta agafant prou punts en la fase final.

Durant el primer sprint intermedi, Ian Stannard va liderar a Froome per Quick-Step i Trentin va aconseguir el màxim de punts.

Per a l'esprint final del dia, Froome va tornar a estar present i va guanyar prou punts per evitar que Trentin guanyés la competició.

Evasió inútil

Tres pilots: Nick Schultz (Caja Rural), Alessandro De Marchi (BMC Racing) i Rui Costa (UAE Team Emirates) van sortir del davant amb les possibilitats mínimes de quedar-se lluny de la victòria d'etapa.

Schultz va ser atrapat primer i després amb una volta al circuit per córrer, els altres dos es van recuperar.

Ara quan f altaven menys de 6 km de l'últim Gran Tour de la temporada 2017, els equips de velocistas es van agrupar al capdavant del pelotó i van lluitar pel control.

Quick-Step Floors era l'equip més visible, però molts altres estaven presents amb l'esperança de portar el seu pilot a una victòria d'etapa.