Criterium du Dauphine 2018: Michal Kwiatkowski guanya el pròleg inicial

Vídeo: Criterium du Dauphine 2018: Michal Kwiatkowski guanya el pròleg inicial

Vídeo: Alejandro Valverde - entrevista en la salida - 1a etapa - Volta a Catalunya 2024, Abril

Els especialistes en contrarellotge van dominar els 10 primers, mentre que alguns noms de GC tindran temps per recuperar-se a les muntanyes

Michal Kwiatkowski (Team Sky) va guanyar el Pròleg del dia inaugural del Criterium du Dauphine 2018 per vestir la primera samarreta de líder de la cursa. Cobrint el recorregut de 6,6 km en un temps de 7:25.02, Kwiatkowski va pujar a l'escenari per un sol segon sobre Jos van Emden (LottoNL-Jumbo).

Més avall, els aspirants a la Classificació General com Vincezo Nibali (Bahrain-Mèrida) i Dan Martin (UAE-Team Emirates) han perdut 00:24 i 00:29, respectivament.

Tot i que els corredors del GC potser han volgut perdre menys temps en un recorregut tan curt, és poc probable que els buits siguin una gran amenaça per a les seves esperances generals a mesura que la cursa s'endinsa a les muntanyes.

L'esperança britànica d'una actuació a la cursa, Geraint Thomas (Team Sky), va lliscar a una cantonada. Aviat va tornar a pujar a la seva bicicleta i, malgrat el vestit de pell trencat, anava d'una manera que suggeria que el dany només era estètic.

Tenint en compte que havia arribat a la baralla, el gal·lès va acabar només 00:21 del guanyador de l'etapa. Això hauria de mantenir vives les seves esperances d'un final elevat.

El Criterium du Dauphine sol ser vist com la cursa clau d'escalfament del Tour de França, però aquest any hi ha dues diferències clau.

La primera és l'absència del vigent campió del Tour. Chris Froome (Team Sky) va revertir recentment un gran dèficit de temps en una sola etapa, després de passar les dues primeres setmanes sense ritme, per guanyar el Giro d'Itàlia.

Malgrat els seus esforços a Itàlia, és probable que encara sigui nomenat com el favorit del Tour abans que comenci.

La segona diferència d'aquest any és que el Tour de França 2018 comença una setmana més tard de l'habitual, cosa que permet als corredors més temps entre curses.

Com a tal, si un gran nom com Nibali o el favorit local Romain Bardet (AG2R La Mondiale) no molesta el podi durant aquesta cursa actual, no és necessàriament un motiu de preocupació abans de la Grande Boucle del juliol.