Vídeo: L'operació antidopatge massiva veu 41 pilots provats dues etapes seguides a Volta a Portugal

Vídeo: 3000+ Common Spanish Words with Pronunciation 2024, Abril

41 pilots de sis equips sotmesos a dos dies de proves sorpreses "dirigidas per la intel·ligència"

Les autoritats han dut a terme una operació antidopatge a gran escala a la Volta a Portugal en curs, amb no menys de 41 pilots provant-se en una etapa. Es creu que això forma part d'una operació premeditada encapçalada per les autoritats antidopatge portugueses i espanyoles.

El diari portuguès Record va informar que 41 corredors de sis equips van ser escollits per proporcionar mostres d'orina i revisar el passaport biològic immediatament després de l'etapa 3 de Serta a Oliveira do Hospital.

Aquests mateixos 41 corredors es van sorprendre amb una altra ronda de proves l'endemà al final de l'etapa 4 de Guarda a Penhas da Saude.

Els sis equips que van provar pilots -RO-Boavista, Sporting-Tavira, W52-FC Porto, Avivudo-Louletano, Efapel i Vito-Feirense-BlackJack- estan tots inscrits portuguesos.

Es creu que aquesta operació havia estat preparada amb molta antelació per les autoritats portugueses i espanyoles.

Hi ha hagut un augment notable de les operacions antidopatge a gran escala dirigides per intel·ligència a les curses per etapes d'elit masculines més petites.

El desembre de 2017, 12 corredors van ser informats d'un Resultat Analític Advers per a mostres recollides a la Vuelta Ciclista Internacional Costa Rica.

En un comunicat, la UCI va confirmar que l'operació estava "dirigida per la intel·ligència" i es va dur a terme amb la col·laboració de l'antidopatge de Costa Rica.

Semblant a això, l'UCI també va informar que una operació "dirigida per la intel·ligència" va provocar que vuit pilots individuals fossin notificats d'una AAF a la Vuelta a Colòmbia el novembre de 2017.

Finalment, Gonzalo Najar es troba sota una suspensió provisional després d'una prova de drogues el gener d'enguany a la Vuelta a San Juan, una cursa que després va guanyar, juntament amb el seu company d'equip Gaston Javier.

Un cop més, aquests controls es van atribuir a estar dirigits per la intel·ligència.

La UCI encara no ha fet una declaració sobre les proves massives a la Volta a Portugal i encara no s'ha confirmat si alguna de les proves ha donat un resultat advers.

La cursa està liderada actualment pel W52-FC Porto Raul Alarcon amb sis etapes per competir.