Vídeo: Alice Barnes i Alex Dowsett guanyen al Campionat Nacional de contrarellotge britànic

Vídeo: 2019 National Road Championships Time Trial 2024, Maig

Parelles triomfant al camp tècnic de Norfolk. Foto: TDW Sport

Alice Barnes i Alex Dowsett s'han coronat campions nacionals de contrarellotge a Sandringham, tots dos superant a forts rivals, inclosa en el cas d'Alice, la seva pròpia germana, per treure's les samarretes.

Carrera masculina: una sisena victòria per a Dowsett

Començant i acabant a la Royal Estate de Sandringham, el curs masculí de 25,9 milles es dirigia cap al mar prop de Docking. No s'adaptava especialment als temps ràpids, comptava amb unes quantes puntades petites i un munt de corbes tècniques, però estava lliure del vent que alguns esperaven.

Malgrat la manca de cobertura televisiva, el full d'inici masculí comptava amb una sèrie de professionals de gran renom. Aquests inclouen Ian Stannard i Owain Doull (Team Ineos), Jonathan Dibben (Madison Genesis), Steve Cummings (Dimension Data) i John Archibald (Ribble Pro Cycling).

Amb el campió defensor Geraint Thomas preparat per al Tour de França, això va deixar Alex Dowsett i Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) com els corredors defensors més alts.

Amb els horaris publicats durant tota la tarda s'han acostat a la marca dels 50 minuts, Cummings va ser el primer a caure. No obstant això, el doble campió del 2017 va ser desplaçat a l'instant per Archibald, que en el procés es va garantir com a mínim el podi.

Això només va deixar els companys Dowsett i després Tanfield per acabar. El primer Dowsett es va colar en 6,8 segons per davant d'Archibald. Amb només Tanfield en marxa, el temps de 49:25 de Dowsett va arribar i va anar, assegurant a l'home d'Essex una increïble sisena victòria al Campionat Nacional.

Amb Tanfield finalment acabant fora del top 10, això va deixar la plata a Archibald i el bronze a Cummings.

Carrera de dones: les germanes Barnes intercanvien la samarreta

Fent un recorregut més curt de 17 milles, la cursa femenina va atreure pilots com Sarah Storey (Storey Racing), Elizabeth Banks (Bigla), Katie Archibald i Neah Evans (Team Huub), Hayley Simmonds (BTC City Ljubljana), juntament amb les germanes Hannah i Alice Barnes (Canyon-Sram) van arribar a la línia de sortida.

Com en la cursa masculina, van ser dos companys els que sortirien darrers. En aquest cas germans i favorits, Hannah i Alice Barnes.

A mesura que la cursa va arribar al seu punt culminant, va ser Simmonds assegut al seient calent amb només les germanes Barnes per acabar. La qual cosa significa que la corredora de BTC City Ljubljana tenia una medalla garantida, va retrocedir un lloc quan Alice Barnes va córrer cap a casa 14,909 segons per davant del seu temps.

Això només va quedar a Hannah per acabar. Buscant la samarreta de campiona, en aquesta ocasió, només va poder aconseguir el tercer millor temps. Al final, va acabar 32 segons enrere sobre la seva germana i 15 segons per darrere de Simmonds.

Explicant el seu viatge després de posar-se la samarreta de campiona que va deixar lliure la seva germana, l'Alice va explicar: Estava desanimada d'haver aconseguit dos quarts llocs als Jocs Europeus aquesta setmana. Volia compensar-ho aquí.

'No havia vist el curs fins aquest matí. Vaig seguir a un dels nois sub-23 i em vaig fer una idea a ritme de cursa. Estic molt content… No puc esperar per aconseguir el meu vestit de pell.’