Vídeo: Dowsett s'assegura un lloc addicional als Jocs Olímpics de Tòquio amb un viatge contrarellotge al Campionat del Món

Vídeo: Recently Retired Pro Cyclist's Guide to the Best Kit Right Now 2024, Abril

Malgrat el millor rendiment de la seva carrera, Dowsett encara es pot perdre els Jocs Olímpics de l'any vinent

Tot i haver aconseguit a Gran Bretanya un lloc addicional a la contrarellotge dels Jocs Olímpics de l'any vinent amb el millor cinquè de la seva carrera als Campionats del Món de contrarellotge, és possible que Alex Dowsett no tingui garantit el seu lloc a Tòquio 2020.

El pilot de Katusha-Alpecin va acabar amb 2:02 de descens sobre el vencedor final Rohan Dennis, que va vèncer la competició del belga Remco Evenepoel i de l'italià Filippo Ganna, que va completar el podi.

El viatge de Dowsett va ser prou bo, però, com per veure que Gran Bretanya va guanyar un segon lloc a la contrarellotge dels Jocs Olímpics de l'estiu vinent al Japó.

L'actuació del jove de 30 anys a Harrogate suggeriria que seria un dels favorits per representar la Gran Bretanya a Tòquio, però unes estrictes normes de participació podrien fer-lo perdre.

"Aquesta actuació presenta els Jocs Olímpics com una possibilitat, però tenen aquesta regla ridícula en què has de formar part de l'equip de curses en carretera per fer la contrarellotge", va dir Dowsett.

'És ridícul perquè és com dir-li a Usain Bolt si vols fer els 100 m, has de fer els 800 i els 1500 m, són esports diferents.'

Dowsett es va perdre el podi per només set segons, però va superar les seves expectatives prèvies a la cursa en trencar els cinc primers. La bona actuació també va ser un alleujament per a Dowsett, que va sentir la pressió d'un Campionat del Món a casa.

'Abans de la contrarellotge, vaig estar molt nerviós els últims dies, de fet. Quan em poso nerviós començo a moure'm i em poso improductiu i no descanso , va dir Dowsett després de la cursa.

No m'agrada un objectiu on vull acabar perquè vull guanyar. Mirant el que és realista, hauria pensat que era el top 10, així que estic content amb el cinquè. Va ser un plaer que tot plegat.'

Un dels pilots que va derrocar Dowsett va ser Evenepoel, de 19 anys. Tot i que el belga va cedir gairebé 70 segons al guanyador del dia, va ser una actuació excel·lent tenint en compte que feia només 12 mesos que córrer com a júnior.

Dowsett va prendre nota de l'actuació d'Evenepoel i el va designar com un autèntic aspirant a l'or a Tòquio l'any vinent.

'És fenomenal. Treu la seva edat de l'equació, en dos mesos va guanyar la Classica San Sebastian, la Volta a Bèlgica i la contrarellotge europea. Són tres carreres completament diferents que haurien de guanyar tres pilots diferents, la qual cosa és especial , va dir Dowsett.

'Segur que Rohan l'haurà de mirar correctament com a competició per als Jocs Olímpics de l'any vinent.'