Taula de continguts:

Vídeo: Les motos de cursa poden oferir als ciclistes un 48% menys d'arrossegament, segons una nova investigació

Vídeo: Trial Bike Epic Stunts Gameplay 🎮📲🏍 Part 2 2024, Abril

El veritable efecte de les motos de cursa descobert en les darreres investigacions dels Països Baixos

Una nova investigació de la Universitat d'Eindhoven ha descobert quanta ajuda pot rebre un ciclista si va darrere d'una moto. L'anàlisi va trobar que un ciclista experimentaria un 48% menys d'arrossegament mentre circulava 2,5 metres darrere d'una moto.

Si aquest ciclista viatjava a 54 km/h sense moto, la presència de la moto permetria que el ciclista viatgés a 67 km/h amb el mateix esforç. Amb més d'un minut, això també es traduiria en 14,1 segons guanyats.

Fins i tot quan la moto no està tan a prop, encara hi ha un efecte tangible. Un ciclista que vagi a 30 m darrere d'una moto encara experimentarà un 12% menys d'arrossegament, que és d'uns 2,6 segons cada minut.

Augmenta la distància a 50 m i els ciclistes encara rebran una reducció d'arrossegament del 7%, al voltant d'1,4 segons en un minut.

Imatge
Imatge

El professor principal d'aquesta investigació, Bert Blocken, creu que aquestes xifres revelen el veritable efecte que pot tenir una motocicleta en una cursa de bicicletes professional.

'Encara que un motociclista només condueixi uns segons davant dels motoristes, encara es pot obtenir un avantatge de temps considerable. Per a un motorista que pedali durant 10 segons a 2,5 metres darrere d'una motocicleta, aquest guany pot superar els 2 segons , va dir Blocken.

Vam repetir les mesures del túnel de vent i els nostres càlculs unes setmanes després de les primeres proves perquè no em podia creure la mida dels efectes. Però sempre hem trobat els mateixos resultats.

'Com que les curses de vegades es decideixen per segons, aquestes diferències poden determinar si guanyes o perds. Per tant, la queixa sovint escoltada que les motocicletes poden influir en el resultat de les curses està justificada.'

L'estudi també va incloure un comentari del director de rendiment, el doctor Fred Grappe, de l'equip de French WorldTour Groupama-FDJ.

Grappe va afirmar que és "necessari definir una mena de "zona lliure" al voltant del conductor en què no es permeti cap vehicle de motor durant més d'uns segons.

Va continuar dient que "el nou estudi científic de Bert Blocken sobre la dinàmica del ciclisme proporciona els coneixements per determinar aquesta zona de manera eficaç". Donada la influència d'uns quants segons en una classificació, és inacceptable ignorar aquest coneixement i la seva importància.'

L'efecte de les motocicletes en una cursa de bicicletes professionals ha estat un problema persistent encara que especialment rellevant en les últimes temporades.

La UCI va introduir regles més estrictes el 2017 per reduir el nombre de vehicles i el seu accés a la cursa després d'una sèrie d'incidències desafortunats amb els corredors.

Al Tour de França de l'any passat, Bahrain-Merida va intentar portar els organitzadors de la cursa ASO als tribunals després que el seu líder de l'equip, Vincenzo Nibali, es fracturés vèrtebres després de xocar amb una moto de cursa.

El 2017, Geraint Thomas es va veure obligat a abandonar el Giro d'Itàlia després de xocar amb una moto de la policia a l'etapa 9 cap a Blockhaus.

Més recentment, alguns observadors van afirmar que l'heroica victòria de Mathieu van der Poel a Amstel Gold va ser ajudada pel nombre de motos de cursa que van anar davant seu en les etapes finals de la cursa.