Encantat de celebrar el primer Campionat d'Europa d'elit de la història

Vídeo: Encantat de celebrar el primer Campionat d'Europa d'elit de la història

Vídeo: La Sotana 147 amb Ningú 2024, Abril

Vincenzo Nibali i Alberto Contador es troben entre els noms a confirmar per a l'esdeveniment, que tindrà lloc del 14 al 18 de setembre

La Unió Ciclista Europea (UEC) va anunciar el cap de setmana que el 2016 tindrà lloc el primer Campionat d'Europa d'elit a la ciutat de Niça, entre el 14 i el 18 de setembre.

El Campionat d'Europa en carretera no és un esdeveniment nou, que va aparèixer per primera vegada l'any 1995, però fins ara només s'ha fet per a corredors júnior i sub23. Tanmateix, amb l'anunci dels campionats d'elit tant masculí com femení, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Fabio Aru i Philippe Gilbert ja es troben entre els noms que han confirmat la seva voluntat de pujar a la línia de sortida. Arriba després de la Vuelta a Espanya i la Volta a Gran Bretanya, però abans del Campionat del Món, l'esdeveniment té un espai útil al calendari.

'Estic molt content de tornar al Campionat d'Europa, en què vaig participar a la categoria Espoir el 2004, a Estònia", va dir Nibali en una nota de premsa. "Vaig córrer a la contrarellotge i vaig acabar en 8è lloc. Va ser una experiència molt agradable portar la samarreta de la Squadra Azzura, i estaré encantat de tornar-ho a fer d'aquí a uns mesos en aquest recorregut tan exigent que ens espera entre Mònaco i Niça.'

El curs, que comença a Mònaco abans d'un bucle a la regió del Var i de múltiples ascensions al famós Col d'Eze, que s'ha vist més recentment a l'etapa final de la París-Niza d'enguany, guanyada per Geraint Thomas. probablement sigui un per als escaladors. La UEC ha rebut l'orientació dels organitzadors del Tour de França ASO sobre el format i els cursos utilitzats durant la setmana, aprofitant els coneixements adquirits durant la visita del Tour a Mònaco per a la Gran Sortida 2009.

"Tinc uns records molt particulars del curs d'aquests campionats: la meva primera gran victòria va ser a Niça el 2007, i vam haver de passar pel col d'Eze", va afegir Alberto Contador..