Vídeo: Dygert-Owen nord-americà aclapara la competició per aconseguir el primer títol d'elit femení del Campionat del Món de contrarellotge

Vídeo: This Week in American Cycling Episode 14 2024, Abril

Van Vleuten només és prou bo per al tercer lloc, ja que el jove nord-americà demostra classe per sobre

La nord-americana Chloe Dygert-Owen va esborrar la resta del camp femení d'elit per coronar-se campiona del món de contrarellotge. La jove de 22 anys d'Indiana va demostrar una categoria superior, completant el recorregut de 32 km en un temps de 42 minuts i 11 segons, guanyant a Anna van der Breggen en segona posició per un marge d'1 minut i 32 segons..

La dues vegades campiona defensora Annemiek van Vleuten només va poder aconseguir la tercera posició el dia, acabant 20 segons més a la deriva.

De principi a fi, Dygert-Owen es va mostrar intocable, marcant el millor temps a cada fracció del recorregut, creuant la línia amb una velocitat mitjana 1,5 km/h més ràpida que la seva rival més propera.

El marge de victòria de 92 segons de Dygert-Owen és també la diferència de temps més gran en una contrarellotge del Campionat del Món des de la seva creació el 1994.

Com va dominar Dygert

La pluja torrencial a principis del dia va veure que l'inici de la contrarellotge femení d'elit es va retrocedir de les 14:45 a les 15:30 i la distància entre corredors es va reduir a 60 segons en lloc de 90.

Els organitzadors van utilitzar el temps addicional per eliminar gran part de l'aigua estancada que havia afectat la contrarellotge masculina menor de 23 anys a principis del dia, ja que aquests corredors havien abordat el mateix recorregut de 32 km des de Ripon fins a Harrogate.

Tot i que es van eliminar molts dels grans bassals, la superfície general de la carretera es va mantenir relliscosa i va provocar una tarda de carreres nervioses.

La més valenta i forta dels primers genets va ser Alena Amialiusik de Bielorússia. Va establir un punt de referència inicial de 45 minuts i 29 segons, un bon temps però mai prou bo per molestar el podi.

Dels primers temps al punt de control de 14,2 km, un pilot va destacar de la resta i aquest va ser Dygert. La jove de 22 anys ja havia atrapat a la pilot de minuts Lisa Brennauer i va establir un temps parcial monumental de 18 minuts i 57 segons.

Abans de temps, Dygert havia atrapat la seva dona de set minuts en una declaració d'intencions: era aquí per trencar el domini de la contrarellotge de van Vleuten al Campionat del Món.

Amb la mateixa divisió, Van Vleuten ja havia perdut 70 segons sobre Dygert-Owen, un marge inapel·lable que bàsicament tenia l'americà garantit amb la samarreta de l'arc de Sant Martí tot i que més de 20 pilots encara estaven en ruta.

La jove nord-americana estava demostrant la seva classe i anunciava un canvi de guàrdia de contrarellotge.

La diferència semblava ser el poder incontestable de Dygert-Owen, el maneig superior de la bicicleta i la capacitat de mantenir-se aerodinàmica durant més temps. Una combinació a la qual l'experiència Van Vleuten i Van der Breggen no va tenir resposta.