Taula de continguts:

Vídeo: Vuelta a Espanya 2017: Vincenzo Nibali guanya l'etapa 3; Chris Froome es posa en vermell

Vídeo: Epic battle ! Peter Sagan Vincenzo Nibali Rigoberto Uran Epic Breakaway Finish 2024, Maig

Vincenzo Nibali supera els seus rivals de la Classificació General per aconseguir la victòria de l'etapa 3 a Andorra amb Chris Froome liderant la general

Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida) va guanyar la tercera etapa de la Vuelta a Espanya 2017 en un sprint de grup entre els altres favorits de la Classificació General. Va superar David De La Cruz (Quick-Step Floors) i Chris Froome (Team Sky) per aconseguir la victòria a Andorra.

Després de caure a l'última pujada, Nibali va poder fer un bon ús de les seves excel·lents habilitats de baixada, tornant a perseguir al grup capdavanter i, finalment, esprintar des de la distància per guanyar la victòria.

Gràcies al tercer de l'etapa, Froome es troba amb la samarreta vermella de líder a la primera etapa de muntanya de la Vuelta d'enguany. Això deixa a Froome amb 18 etapes més per defensar el lideratge fins al final de l'etapa final a Madrid.

Imatge
Imatge

Què va passar on

La L'etapa 3 va veure com els corredors van afrontar la seva primera etapa de muntanya de la cursa amb un recorregut de 158,5 km que va anar des de Prades Conflent Canigo fins a Andorra la Vella. El pelotó va fer la seva primera gran prova de la cursa amb tres ascensions classificades, dues en els darrers 30 km del dia.

A diferència d'ahir, es va formar una ruptura amb Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Fabricio Ferrari (Caja-Rural), Davide Villella (Cannondale-Drapac) i Anthony Turgis (Cofidis) establint un buit. Després se'ls van sumar Axel Domont (AG2R La Mondiale), Alexnandre Geniez (AG2R La Mondiale) i Fernando Orjuela (Mazana Postobon).

Quan els corredors van assolir la primera ascensió del dia, el coll de la Perche, Przemyslaw Niemiec (UAE Team Emirates) va aconseguir reduir la diferència entre els set primers. Quan van arribar al cim de l'ascens, De Gendt va creuar primer la línia, agafant el màxim de punts a la primera pujada real de la Vuelta d'enguany.

La cursa es va relaxar després de la primera pujada, amb la diferència gairebé arribant als 5 minuts com a màxim. Aquest ritme suau va fer semblar com si la captura del pelotó fos inevitable. Això va instar Domont a avançar en solitari amb 53 km per al final, distanciant els seus companys fugitius.

A mesura que van entrar a Andorra, Quick-Step Floors va afluixar el ritme, descontent de ser prestat. Finalment, l'equip Sky va prendre el control al capdavant del grup amb la diferència de temps que va baixar abans de la penúltima pujada del dia, el coll de la Rabassa..

Al peu de la Rabassa, el titular de la samarreta vermella Yves Lampaert va començar a baixar del grup, com s'esperava. Més amunt la carretera avançava el ritme del descans Alexandre Geniez, que perdia ràpidament el temps davant el pelotó principal. Sorprenentment, Thomas De Gendt va abandonar la fuga i va deixar Villella i Ferrari amb Geniez.

Com el Tour de França, el tren del Team Sky va marcar un ritme implacable a la Rabassa i va reduir la diferència al grup capdavanter a 1 minut 50. Al capdavant dels assumptes Geniez i Villella van lluitar per la muntanya. punts en oferta.

A 34 km per al final, l'excampió del món Rui Costa (UAE Team Emirates) va tallar el davanter amb el seu company d'equip Darwin Atapuma en un descans destinat al fracàs amb el ritme del pelotó tan alt.

A mesura que arribaven a la base de la pujada final, Froome va aconseguir fer tres segons a l'esprint intermedi sota el nas dels seus rivals de la classificació general. Això va ser seguit immediatament per un ritme alt per part del Team Sky quan va colpejar l'Alto de la Comella.

Alberto Contador (Trek-Segafredo) va començar a perdre temps amb 10 km, descartant qualsevol possible victòria final abans de la seva retirada al final de la cursa.

Gianni Moscon va aconseguir aprimar el grup a Comella, amb un grup reduït de menys de 15 homes de classificació general lluitant per assolir el cim de la pujada final.

A mesura que van arribar al cim, Froome va aconseguir la glòria amb només Esteban Chaves (Orica-Scott) aconseguint aguantar la roda del campió del Tour de França. Abans del cim, Nibali va començar a perdre temps amb Fabio Aru (Astana) i Romain Bardet (AG2R La Mondiale) liderant la persecució.

Imatge
Imatge

A la base de la pujada, Bardet i Aru s'han unit a Froome i Chaves, amb set segons d'avantatge sobre el grup que persegueix.

Vuelta a Espanya 2017 Etapa 3: Prades Conflent Canigo - Andorra la Vella, 158,5km, resultat