Vídeo: Vuelta a Espanya 2017: Alaphilippe guanya l'etapa 8 mentre que Froome amplia el lideratge de la GC

Vídeo: Томаса де Гендта обвинили в мошенничестве с мотором! Итальянского велосипедиста проткнули куском дерева?! 2024, Abril

Chris Froome mostra el seu domini en un dia amb una brutal pujada final del 20%

Julian Alaphilippe de Quick-Step Floors va aconseguir un final pronunciat per guanyar l'etapa 8 de la Vuelta a Espanya 2017. Va assolir la brutal pujada final de Xorret de Catí al costat de Rafal Majka (Bora Hansgrohe) i Jan Polanc (Emirats dels Emirats Àrabs Units), però va aconseguir superar els dos en els 3 km de baixada fins a la línia.

El líder de la cursa Chris Froome (Team Sky) va demostrar el seu domini sobre els seus rivals deixant caure la majoria d'ells a l'ascens per dedicar-hi temps addicional al GC. L'únic home que el va igualar va ser Alberto Contador de Trek-Segafredo, que es manté a 3 minuts i 10 segons del lideratge general, però ha guanyat una mica més enllà de la classificació del GC fins al 17è lloc.

Com va sortir l'escenari

El dia va començar amb la notícia que Warren Barguil havia estat expulsat de la cursa pel seu propi equip, Sunweb, després que es negués a ajudar el líder de l'equip Wilco Kelderman quan es va punxar durant l'etapa 7 d'ahir.

Kelderman va perdre 17 segons al GC, i Sunweb va considerar que Barguil era el responsable. Quan el corredor francès (que va guanyar King of the Mountains al Tour de França d'enguany i ha de passar a Fortuneo-Oscaro al final de la temporada) va admetre que no seguia el pla de l'equip, el van enviar a casa.

A l'inici de l'etapa 8, després de sortir d'Hellín, es va formar un descans de 21 pilots i va establir una diferència d'uns cinc minuts durant la major part de la cursa. Es van mantenir junts la major part dels 199,5 km de l'etapa, estalviant-se per la picada a la cua: el 20% de pujada del Xorret de Catí, a 8 km de l'arribada.

El millor classificat al descans va ser Nelson Oliveira de Movistar, que va començar la jornada a 3 minuts 2 segons del líder de la cursa, Chris Froome, i posteriorment va estar amb la samarreta vermella virtual durant gran part del dia.

De nou al grup, que estava controlat per l'equip Sky, Froome va haver de decidir si perseguia el trencament i protegir el seu lideratge de cursa o arriscar-se a lliurar la samarreta vermella i jugar el joc més llarg..

A 50 quilòmetres per acabar, l'escapada va ser a 4 min 19 segons, i semblava que els equips del GC podrien estar a punt de començar el descans per donar una inclinació als seus líders a la victòria d'etapa. No obstant això, el grup fugitiu va funcionar bé junts i va aconseguir mantenir la distància prou gran perquè el grup principal finalment va abandonar la persecució.

A 10 km per al final, el descans encara tenia un desnivell de 3 minuts 45 segons sobre el pack principal, i malgrat alguns atacs especulatius, els 21 corredors del descans van arribar junts al peu de la pujada del Xorret de Catí.

Un cop a la forta pujada, el grup fugitiu es va trencar ràpidament. Julian Alaphilippe i Rafal Majka es van enfrontar al capdavant de la cursa, mentre que el grup de càrrega es va posar al dia amb els tailenders del descans.

De nou al grup principal, Simon Yates (Orica-Scott) i Alberto Contador (Trek-Segafredo) van fer atacs per intentar recuperar el temps al GC. Froome els va vigilar a tots dos i aviat va espatllar el somni d'Oliveira d'endur-se la samarreta vermella.

Froome i Contador es van allunyar dels altres contendents de la GC a les parts més pronunciades de la pujada, mentre que Alaphilippe i Majka van superar el cim de la pujada junts al capdavant, seguits de prop per Jan Polanc..

A prop, Froome i Contador van córrer turó avall, tornant a casa al voltant d'1 min 30 segons del guanyador de l'etapa, i Contador va llançar marginalment el seu rival a la línia.

Dels altres rivals principals de Froome, Fabio Aru (Astana), Vincenzo Nibali (Bahrain Mérida) i Estaban Chaves (Orica-Scott) estaven 17 segons més enrere.

Froome lidera la carrera amb 28 segons de Chaves.