Vídeo: Marta Bastianelli guanya el Gent-Wevelgem femení des de l'esprint de grup reduït

Vídeo: Big crash during Stage 5 of the 2022 Tour de France Femmes | Eurosport 2024, Maig

L'italià es va beneficiar d'una forta sortida que va portar a la victòria al Gent-Wevelgem femení

Marta Bastianelli guanya el Gent-Wevelgem femení després d'una forta avantatge de la seva companya d'equip Chloe Hosking. Jolien D'Hoore (Mitchelton-Scott) semblava estar en una posició guanyadora i liderava l'esprint, però massa temps al vent la va veure esvair.

D'Hoore es va aferrar a la segona i Lisa Klein (Canyon-SRAM) va creuar la línia en tercera per completar el podi.

Gran part de la feina al grup principal l'havia fet l'equip Sunweb, però no van poder manejar cap dels seus atacs i van sortir amb les mans buides.

Aquesta és la cinquena cursa del Women's WorldTour 2018 i dóna el cinquè guanyador diferent.

Gent-Wevelgem: com va passar la carrera empedrada

El Women's Gent-Wevelgem, que en realitat va començar a Ieper, es va recórrer en un recorregut de 142,6 km i va fer sis ascensions clau: dues vegades per Baneberg, Kemmelberg i Monteberg.

Durant els primers quilòmetres, molts corredors estaven provant sort, però sigui quina fos la diferència que els grups reduïts aconsegueixessin, el pelotó aviat reaccionaria per recuperar les coses.

Quan f altaven 100 km entre els corredors i la línia de meta, Thalita de Jong va marxar sola amb un avantatge de 29 segons, i com a màxim va sortir a 40 segons abans de començar a baixar de nou.

L'holandesa tornava al pelotó uns 5 km més tard.

La pujada del Baneberg va dividir el pelotó a mesura que la pressió va ser aplicada per genets més forts al morro del grup. La següent ascensió, el Kemmelberg, també va veure petites divisions al grup i els genets estaven alineats per la pujada i per la baixada.

Els famosos Plugstreets, els sectors de grava que recorren prop dels monuments commemoratius de guerra d'aquesta regió, van tenir un impacte més gran en el pelotó que no pas abans les ascensions empedrades.

Al final de la tercera carretera de grava hi havia una distància de 28 segons entre el grup capdavanter i el que perseguia, però el treball en la persecució va veure que la bretxa es va tancar amb relativa facilitat.

Alguns corredors van intentar fugir del Baneberg a la segona ascensió, però no van poder fer trontollar la persecució.

Van ser les ascensions posteriors les que van passar factura a alguns corredors i, a mesura que el grup va pujar per sobre del Kemmelberg a 39 km per al final, els desnivells van ser molt més notables a mesura que el grup es va dividir.

Després d'una mica de ritme d'equips més grans com Boels-Dolmans, Team Sunweb i Mitchelton-Scott, hi va haver una calma en els procediments a mesura que el ritme es va alleujar mentre els corredors aprofitaven per menjar i beure.

A mesura que els corredors arribaven a 27 km del final, Rozanne Slik (FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope) es va anar en solitari i aviat va superar 27 segons del grup líder, que contenia la majoria de les principals aspirants a aquesta cursa del WorldTour femení de l'UCI..

L'avantatge de Slik es va situar just per sobre dels 20 segons i semblava ser més un exercici de suavització per a un equip que un esforç de llarg abast per a la seva pròpia glòria.

El pelotó es va veure forçat a esglaons a mesura que la pressió va ser aplicada per l'equip Sunweb. El vent va veure Slik atrapat i el ritme del grup davanter va augmentar.

Aquell grup davanter estava format per 36 pilots i el seu avantatge sobre els que hi havia darrere de la divisió semblava que només augmentava a mesura que s'anava marcant els quilòmetres.

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) va estar activa al capdavant del grup, eliminant-se efectivament de l'esprint final. La campiona del món, que podria guanyar per dret propi, semblava feliç de fer un paper de suport en un equip ple de guanyadors.

A f alta de 14 km, la distància entre els grups 1 i 2 era de 40 segons, així que estava clar que el guanyador vindria del grup davanter.

Team Sunweb va jugar amb la seva força i va aprofitar l'avantatge dels números amb atacs repetits del grup líder, obligant als seus rivals a cobrir les jugades.

Una de les que va atacar va ser Coryn Rivera, una velocista que va poder guanyar aquesta cursa, amb un atac de res i va ser caiguda tan bon punt la van portar de tornada, deixant-la fer els 6 km finals sola o com a part. del segon grup.

Blaak va llançar amb 4,5 km per al final, però els altres estaven vius al perill. La següent va ser la companya d'equip de Blaak, Christine Majerus, abans de ser perseguida i Blaak va tornar a sortir.

Ellen van Dijk (Team Sunweb) va utilitzar un carril bici per llançar-se, però no va poder aconseguir un buit i el grup reduït es va dirigir a un sprint.

Resultat: Gent-Wevelgem (142,6 km)