La Course 2019: Marianne Vos demostra ser cap en una final explosiva

Vídeo: La Course 2019: Marianne Vos demostra ser cap en una final explosiva

Vídeo: Night 2024, Maig

El pilot holandès colpeja tard per trencar el cor d'Amanda Spratt i aconsegueix la segona victòria de La Course

La pilot holandesa Marianne Vos (CCC-Liv) va passar per davant de l'escapada en solitari Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) a la puntada final a la Rue Molet per convertir-se en dues vegades guanyadora de La Course.

La campiona del 2014 va vèncer còmodament a Leah Kirchmann (Team Sunweb) i Cecilie Uttrup Ludwig (Bigla-Pro Cycling) en segona i tercera, respectivament, després que els esforços en solitari de Spratt la veiessin retrocedir amb força a menys d'1 km per al final.

Al final, Vos va parlar de la seva alegria i va dir: Tenia moltes ganes de fer-ho bé. Significa molt per a mi. Després de 5 anys tornant a guanyar ara en un circuit diferent, és molt agradable.'

A La Course by Le Tour de France d'enguany, els corredors van fer front a 121 km de circuits al voltant de Pau, al sud-oest de França, poques hores abans de la contrarellotge individual masculina en el mateix recorregut.

Des del seu inici l'any 2014 després d'una campanya de base per a una versió femenina del Tour de França, La Course es va consolidar ràpidament com una de les curses més importants del calendari del Women's World Tour, amb l'esdeveniment en diferents formats des de llavors.

El recorregut ondulat d'enguany s'ha orientat als punxers, ja que els grans noms del ciclisme femení van fer 5 voltes a un circuit de 27 km que incloïa la Côte des Gelos (1,1 km al 7,8%) i la Côte d'Esquillot (1 km). al 7,2%) puja.

Quan va començar la cursa, 11 corredors es van trobar a la fuga i van establir un avantatge al pelotó que va fluctuar al voltant d'1 minut 15.

Després d'haver caigut breument la diferència, els pilots que van liderar la cursa van aconseguir augmentar el seu avantatge fins a gairebé 2 minuts quan van arribar a la meitat.

Els atacs de Mitchelton-Scott i Movistar van dividir el grup i van reduir la diferència amb l'escapada, amb la vigent campiona Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) que els va ajudar a marcar el ritme alt que els va provocar.

Acabats de sortir del grup inicial d'escapada, cinc nous pilots van sortir del davant, però no van poder fer que res s'enganxi ja que Boels-Dolmans s'assegurava que gairebé tothom estigués reunit per a l'última volta del circuit..

Només Amanda Spratt (Mitchelton-Scott) es va mantenir fora d'aquell descans de cinc, i finalment va ser enganxada per un gran grup de perseguidors a la puntada final abans de la línia, després d'haver mantingut una avantatge de gairebé 30 segons quan només quedaven 8 km..

Tot i haver compartit literalment el camí amb la cursa masculina avui, la cobertura del que aparentment és un esdeveniment important en el calendari femení d'elit va ser notablement deficient, destacant una vegada més que l'esport encara té molt camí per recórrer abans que s'aconsegueixi la paritat..