Vídeo: Chris Froome guanya el Tour de França 2017 mentre Dylan Groenewegen guanya l'esprint a l'etapa 21

Vídeo: GoPro: "Beyond The Race" - Pursuing the Tour de France: The Dream of Adam Yates (Ep 5) 2024, Abril

La etapa final del Tour 2017 acaba amb la victòria a l'esprint de Groenewegen

Dylan Groenewegen, de LottoNL-Jumbo, va superar Andre Greipel de Lotto-Soudal en un sprint ràpid per guanyar l'etapa final del Tour de França 2017 als Camps Elisis de París. Edvald Boassen Hagen de Dimension Data va quedar tercer.

Tots els principals portadors de la samarreta han arribat amb seguretat a la línia de meta per assegurar-se que no hi hagués canvis a la classificació general, consolidant la quarta victòria de Chris Froome al Tour de França.

L'etapa final del Tour és en gran part cerimonial, i el pelotó va arribar a París tots junts, però un cop van començar a les voltes pel centre de París, els atacs van ser intensos i ràpids per convertir-la en una autèntica cursa.

Un grup de nou, inclosos Daryl Impey (Orica-Scott) i Sylvain Chavanel (Direct Energie) finalment es va separar i va aconseguir mantenir una avantatge d'entre 20 segons durant diverses voltes.

Amb alguns dels noms més importants en la sortida de la cursa, com Marcel Kittel, Mark Cavendish, Arnaud Demare i Peter Sagan, diversos equips es van imaginar les seves possibilitats de guanyar l'etapa, de manera que el descans mai no es va permetre arribar lluny. prou endavant per evitar l'esprint del grup.

En els últims quilòmetres el ritme va ser tan alt que als equips els va costar establir els seus trens de velocitat, però finalment Groenewegen va aconseguir posar-se en la posició perfecta i va demostrar ser l'home més fort del dia.

Pel que fa a la resta de la cursa, va ser l'habitual processó lenta cap a París, amb tots els tradicionals cops d'esquena, begudes de xampany i ronyons per a les càmeres. El victoriós Team Sky brillava amb samarretes noves amb una franja groga a l'esquena, substituint l'habitual blau, i Froome va saludar educadament a la gent francesa que va respondre positivament no esbronçant tant com de costum.

Després de 3.540 quilòmetres de cursa, Froome va arribar a casa 54 segons per davant de Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) en segon lloc, i 2 minuts i 20 segons per davant del francès Romain Bardet (AG2R La Mondial), que es va aferrar a tercer lloc per un segon de Mikel Landa del Team Sky.

Michael Matthews del Team Sunweb es va emportar la samarreta verda, un digne guanyador malgrat l'abandonament de Marcel Kittel (Quick-Step Floors), que va guanyar cinc etapes d'esprint i semblava ser un cert cert per a la victòria de punts abans de caure. a l'escenari 17.

La samarreta blanca pel millor pilot jove va ser per al britànic Simon Yates (Orica-Scott), que la va ocupar des de l'etapa 5. Això fa que dos samarretes blanques per a la família Yates, després que el seu germà bessó, Adam, la guanyés a el Tour de França de l'any passat.

La samarreta de lunars dels escaladors la va guanyar el francès Warren Barguil (Team Sunweb), que també va guanyar polèmicament el premi a la combativitat, per a frustració del Thomas De Gendt de Lotto-Soudal, que es va queixar d'haver atacat en fugides. molt més que qualsevol altre genet.

La classificació per equips va anar, naturalment, per a l'equip Sky, que va controlar la cursa de principi a fi i només va renunciar al mallot groc durant dos dies, quan Fabio Aru de l'Astanà el va mantenir a les etapes 12 i 13. Una decepció per a Sky va ser que Geraint Thomas, que va vestir de groc durant quatre etapes a l'inici de la cursa, no va estar amb l'equip per celebrar la seva victòria definitiva. Es va estavellar durant un descens ràpid a l'etapa 9 i es va trencar la clavícula.

Els grans perdedors del Tour d'enguany inclouen BMC, que no va guanyar una etapa i el líder de l'equip, Richie Porte, es va estavellar amb força a l'etapa 9. Movistar va tenir un Tour igualment desastrós, amb Alejandro Valverde que s'estavellava al mateix temps. primera etapa, i el líder de l'equip, Nairo Quintana, sense estar a l' altura de les expectatives, clarament esgotat després del Giro d'Itàlia.

Ara només queda per veure si Froome pot ser més resistent que Quintana intentant el seu propi doblete amb una victòria a la Vuelta Espanya.

Tour de França 2017: Etapa 21, Montgeron – París Champs-Élysées (103 km), resultat