Taula de continguts:

Vídeo: Vuelta a Espanya 2018: Dennis guanya la cursa contra rellotge mentre Yates amplia el lideratge

Vídeo: Нацистский геноцид рома и синти-очень хорошая докумен... 2024, Maig

Yates amplia el avantatge a 33 segons amb només una setmana de cursa

Rohan Dennis de BMC Racing va guanyar una esperada victòria a la contrarellotge de l'etapa 16 a Torrelavega, mentre Simon Yates (Mitchelton-Scott) ampliava la seva avantatge a la Vuelta a Espanya.

Yates va aconseguir acabar set segons per sobre d'Alejandro Valverde (Movistar) per ampliar la seva avantatge general a 33 segons després d'una actuació mesurada en el recorregut de 32 km.

El gran perdedor del dia va ser Nairo Quintana (Movistar), que no només va perdre el temps amb Yates, sinó que també es va veure llançat des del podi per un volador Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo).

Dennis es va emportar el botí de la cursa, aconseguint fer una partida negativa que el va deixar 50 segons per davant de qualsevol altra persona al camp. Això va proporcionar a l'australià la seva segona victòria a la Vuelta d'enguany després d'haver aconseguit la contrarellotge de l'etapa 1.

Per a Yates, ara buscarà defensar el seu lideratge a les cinc últimes etapes de la cursa, que inclouen tres etapes de muntanya, a partir de l'arribada al cim de demà al Balcó de Bizkaia.

Carrera contrarellotge

La 16a etapa va ser la cursa de la veritat, una contrarellotge individual de 32 km des de Santillana del Mar fins a Torrelavega.

Seria ràpid. El recorregut va anar rodant cap al principi abans de tornar-se pla com una creps durant els darrers 10 km. Un recorregut perfecte per als poderosos i una pell de plàtan potencial per als escaladors més petits i lleugers.

Simon Yates només va tenir una avantatge de 26 segons sobre Alejandro Valverde, un pilot capaç de contrarellotge en el seu dia, i 33 segons sobre Nairo Quintana en tercer lloc. Era molt possible que la samarreta vermella canviés de mans al final del dia.

Pel que fa al botí de l'escenari, gairebé semblava obvi qui s'ho portaria: Rohan Dennis. L'australià ja havia reclamat la contrarellotge inicial i semblava preparat per afegir una segona victòria.

Així que quan el jove de 28 anys va creuar la línia per establir una avantatge provisional de 37 minuts i 57 segons, pocs es van sorprendre. El seu temps va ser 50 segons millor que el seu company d'equip Joey Rosskopf i Jonathan Castroviejo (Team Sky), i el va empènyer al seient calent.

Els genets anaven i venien, però ningú no es va apropar a molestar a Dennis, i la victòria semblava ser seva. El que era important ara era la batalla per GC.

Tots els corredors estaven al recorregut i, per primera vegada, s'havia fet una impressió del dia. Kruijswijk va passar el primer control de temps 10 segons més ràpid que Dennis, mentre que Yates només havia cedit tres segons al seu competidor més proper, Valverde.

L'holandès volador va començar a esvair-se de l'època de Dennis, però encara estava posant a l'espasa els seus companys de GC, encara molt per davant d' altres com Yates i, en particular, Quintana i López, tots a la carretera.

Kruijswijk finalment va acabar cinquè el dia, però s'havia trigat el temps suficient per pujar a la classificació del GC al podi virtual, amb l'actuació de Quintana que el va veure perdre en el seu lloc de podi.

Aleshores, Valverde va entrar, ell mateix a més de 90 segons a la deriva de Dennis, tot i que això tenia poc sentit. El que era important va ser l'època de Yates.

Finalment, el britànic va vèncer a Valverde per set segons, un guany menor però que segurament hauria agafat feliçment a l'inici del dia.