Vídeo: Giro d'Italia 2019: Roglic guanya l'etapa 9 TT sota la pluja mentre Yates perd 3 minuts

Vídeo: Chad Haga - Stage 9 TT | Giro d'Italia 2019 2024, Abril

Rider Jumbo-Visma fins al segon lloc de la general per darrere de Conti, però Simon Yates decep amb un temps canviant

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va dominar un curs de contrarellotge individual de 34,8 km a San Marino amb un temps canviant per guanyar l'etapa 9 del Giro d'Itàlia 2019 i fer un gran pas cap a la victòria general.

Roglic, que va acabar en un temps de 51 min i 50 segons, va ser l'únic dels titulars posteriors que va batre la marca de 52:01 establerta al principi pel nou rècord mundial Victor Campanaerts (Lotto-Soudal), que va ser va marxar preguntant-se què podria haver estat després d'un canvi de bicicleta esponjós abans de la pujada final li va perdre uns quants segons que podria haver fet la diferència entre el primer i el segon de la línia.

No obstant això, la seva decepció no haurà estat gens semblant a la que va sentir el contendent general Simon Yates (Mitchelton-Scott), la forma general i la contrarellotge del qual recentment va ser prou bona com per haver estat vist com un potencial guanyador de l'etapa.

Al final, Yates es va esvair malament en la pujada al final, per perdre més de 3 minuts davant Roglic, i més de 2 minuts davant el seu rival del GC Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida), que va quedar quart a la dia, just darrere de Bauke Mollema (Trek-Segafredo).

Valerio Conti (UAE-Team Emirates) va fer prou per conservar la samarreta rosa del líder de la cursa a la general.

Com va transcórrer el dia

La 9na etapa del Giro 2019 va reservar molt bé la fase inicial de la cursa abans del primer dia de descans de demà, una prova de 34,8 quilòmetres contra rellotge vuit dies després de començar la cursa amb un TT de 8,2 km a Bolonya..

Fins ara ha estat un Giro una mica estrany per als estàndards recents, més pla i amb distàncies més llargues per dia que les tendències recents, creant llacunes més grans del que s'esperava a la classificació general tot i poca acció decisiva entre els preferits o alta muntanya per provar-los.

També ha estat més humit que qualsevol Gran Tour de la memòria recent, i la pluja va ser un factor important durant la major part del dia de nou aquí, atenuant-se just quan els principals contendents del GC estaven en marxa només per reforçar-se de nou com a final els corredors, inclòs el líder general Conti, s'han acostat a la meta.

Campanaerts va marcar el seu temps abans que cap d'ells estigués en rumb, havent corregut el risc d'un canvi de bicicleta per a la pujada final, però no va aconseguir que valgui gràcies a un canvi maldestre del mecànic de l'equip..

Abans de l'etapa havien estat els tres corredors que compartien podi a Bolonya els que la majoria de nos altres creiem que tornarien a lluitar pels honors de l'etapa avui, i Nibali va ser el primer a pujar al recorregut, amb 16. th des del final, amb Yates 15th i Roglic 12th

Nibali va començar bé, després en Yates va superar el primer control després d'haver perdut una dotzena de segons. Però a partir d'aquí tot va sortir malament per a l'anglès. Gairebé va perdre la part posterior de la bicicleta donant una volta per la dreta al principi, però va perdre la major part del temps en la pujada fins a l'arribada, només el terreny que tots pensàvem que faria el camí més important.

Nibali, en canvi, només anava millor i millor, però tot i així va acabar 65 segons més lent que l'impressionant Roglic.

De fet, el viatge de l'eslovè va ser tal que semblava en perill seriós d'acabar el dia amb la samarreta rosa de líder general, ja que pilot rere pilot entraven fora del temps necessari per mantenir-se per davant, ja que les condicions empitjoraven al final. el dia.

Va recaure en el mateix màglia rosa, Valerio Conti, el fet de produir un temps prou ràpid per mantenir a ratlla el pilot Jumbo-Visma i aguantar el rosa durant el dia de descans. Però després del viatge de Roglic avui, pot ser que sigui qüestió de temps.