Vídeo: Giro d'Italia 2019: Zakarin guanya l'etapa 13 al Nivolet quan Yates abandona la competició general

Vídeo: Giro d’Italia 2019 | Stage 13 Highlights | Cycling | Eurosport 2024, Maig

Mikel Landa li treu temps a Roglic i Nibali mentre s'acaben les esperances de roses de Simon Yates mentre cedi minuts a la Classificació General

Ilnur Zakarin, de Katusha-Alpecin, va aconseguir una victòria impressionant al Colle del Nivolet per guanyar l'etapa 13 del Giro d'Itàlia 2019 i tornar a lluitar per la Maglia Rosa, ja que la Classificació General de Simon Yates espera que gairebé hagi acabat.

Zakarin va demostrar ser el corredor més fort de l'escapada del dia, deixant caure a Mikel Nieve (Mitchelton-Scott) en els darrers 2 km per aconseguir el primer arribada al cim de la cursa en un dia destructiu als Alps que va veure molt temps de recuperació i només com molts el perden.

Per als corredors de la Classificació General, Mikel Landa (Movistar) va aconseguir els grans guanys, atacant a primera hora de la pujada per recuperar el temps de la talla de Primoz Roglic (Jumbo-Visma) i Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida). que estaven contents de mirar-se fins al final.

El major perdedor va ser Yates, que es va trobar caigut a les pistes més baixes del Nivolet, i finalment va perdre minuts davant dels seus rivals i probablement va posar fi a qualsevol possibilitat que el pilot britànic guanyés un primer Giro d'Itàlia.

El dia va resultar una maledicció per al contingent britànic més ampli. Yates va trobar que el Nivolet era una prova massa dura, mentre que Hugh Carthy (Education First) va perdre la seva samarreta blanca de jove pilot i Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) va abandonar la carrera després d'haver caigut.

Jan Polanc (UAE-Team Emirates) va lluitar bé per mantenir el lideratge del Giro, però va veure com el seu avantatge general es reduïa dràsticament.

Demà veurà l'etapa 14 un altre gran dia a les muntanyes, ja que un recorregut de 131 km enganxa el pelotó de Saint-Vincent a Courmayeur i les vessants baixes del Mont Blanc.

El dia que el pelotó va visitar el Nivolet

La L'etapa 13 va ser la primera jornada de muntanya real del Giro d'Itàlia d'enguany. Amb 198 quilòmetres, tres cims importants i un nou final de cim, es va garantir una bona cursa.

El nou arribada al cim va ser el Colle del Nivolet, territori verge pel Giro, fa temps que s'ha etiquetat com la muntanya més bella d'Itàlia.

Tot i que el ciclisme professional ha evitat els seus pendents, una vegada va ser el teló de fons de l'escena emblemàtica d'entrenadors equilibrats a The Italian Job i una vegada el nostre estimat director editorial Pete Muir va dir que "va ser una pujada molt agradable". Podeu trobar més informació sobre aquest últim aquí.

Una altra escapada va aconseguir escapar del pelotó ben aviat, però avui amb diferència. La composició del descans va incloure corredors de gairebé tots els equips de la Classificació General, inclosos Bauke Mollema (Trek-Segafredo) i Zakarin, que eren candidats a la GC per dret propi.

Van avançar d'hora, marcant un ritme ràpid al Colle de Lys, tallant un buit raonable que va obligar Jumbo-Visma a una persecució primerenca.

Tot semblava estar tranquil al front occidental fins que Geoghegan Hart va fer una caiguda baixant pel Lys, prou important com per veure'l abandonar la carrera entre llàgrimes.

Pel Pian del Lupo, Miguel Angel Lopez havia donat instruccions al seu Astana gregari que augmenti el ritme, reduint ràpidament el grup als millors talents d'escalada i deixant caure a Bob Jungels (Deceuninck-QuickStep) i portador de samarreta rosa Polanc.

Afortunadament, amb el descens de la Lupo, els pilots distants havien tornat a perseguir als favorits, encara que en nombre reduït, amb tota la cursa remuntant el descans al voltant dels 50 segons amb només la pujada del Colle del Nivolet ha deixat de fer front.

A mesura que el descans va tocar la base de la pujada, un petit grup, inclòs Ion Izagirre, es va avançar quan es va produir una calma per la imminent preocupació de la duresa que podien ser els últims 20 km. En el segon grup, Zakarin i Mollema van marcar el ritme, però semblaven patir dolor.

La primera amenaça principal del GC per atacar el pelotó? Mikel Landa, és clar. Fora de la cadira, a les gotes, estava forçant buits i causant ferides, guanyant un buit i posant a molts com en Yates i fins i tot en Roglic. Yates va tenir problemes i va perdre temps.

Landa finalment va atrapar dos companys que s'han caigut del descans i van començar a perforar-lo. Utilitzant el darrer subministrament d'energia, va forçar una bretxa de 20 segons a persones com Nibali, Lopez, Roglic i Rafal Majka.

Llavors, López va ser colpejat amb una mecànica inoportuna que el va veure unir-se per Yates i 35 segons a la deriva dels altres grans noms de GC, mentre Landa es va trobar tot sol amb 6,3 km per pujar.

Per no oblidar-se de la cursa per davant, Zakarin va atacar Mollema per liderar tota la cursa, no és que importava. Nibali estava atacant darrere posant realment el gat entre els coloms. No va fer moltes incursions, però només va eliminar els millors favorits de la cursa.

Abans que Superman López pogués tornar a la roda de Nibali i Roglic, aquest últim havia atacat, encara que no prou com per deixar caure Nibali, sinó prou com per atrapar a Sivakov, que havia anat sol.

Amb només 2 km per rodar, semblava que Landa seria la gran guanyadora del dia, Nibali i Roglic anaven a mantenir l'estació i els somnis de la samarreta rosa de Yates havien arribat a la seva fi.