Taula de continguts:

Vídeo: Giro d'Italia 2019: Richard Carapaz guanya la històrica Maglia Rosa després de l'etapa 21 a Verona

Vídeo: LA LOCOMOTORA DEL CARCHI CAMPEÓN DEL GIRO DE ITALIA 2019 2024, Maig

Un primer Gran Tour memorable per a l'Equador mentre Chad Haga colpeja els favorits per guanyar l'última contrarellotge de Verona

Richard Carapaz de Movistar va aconseguir una victòria històrica al Giro d'Itàlia en convertir-se en el primer equatorià a guanyar un Gran Tour.

Carapaz va creuar amb seguretat la línia d'arribada de la contrarellotge individual de l'etapa 21 a Verona per vèncer el favorit local Vincenzo Nibali amb una primera samarreta rosa.

Nibali va aconseguir el segon i un onzè podi del Gran Tour, mentre que Primoz Roglic va aconseguir superar en vuit segons Mikel Landa per ocupar el tercer lloc a la Classificació General.

Els honors de l'etapa van ser per a un emotiu Chad Haga de l'equip Sunweb, la preparació extensa del qual per al recorregut de 17 km va donar els seus fruits. Navegant pel complicat curs en un temps de 22 minuts i 7 segons, l'americà va vèncer el favorit de la precursa Victor Campenaerts per quatre segons.

Les samarretes restants de la cursa també es van decidir a la ciutat de Shakespeare.

La Maglia Ciclamino al millor velocista va ser per al guanyador de la doble etapa Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), que va vèncer Arnaud Demare (Groupama-FDJ) per 226 punts i 213.

La Maglia Blanco del millor pilot jove va ser agafada per Miguel Angel López, superant a Pavel Sivakov (Team Ineos) i Hugh Carthy (Education First). La Maglia Azzurra de la muntanya va ser dominada per Gulio Ciccone (Trek-Segafredo) que tenia el doble de punts del seu rival més proper Fausto Masnada.

Carapaz i Landa es van assegurar que Movistar aconseguia la classificació per equips, ja que els 900 km al descans van significar que Damiano Cima es va endur la classificació d'escapada amb Sho Hatsuyama de Nippo-Vini agafant la Maglia Nera, darrera de la Classificació General.

A la fira de Verona

Així va ser, l'etapa final del Giro d'Itàlia 2019, una contrarellotge de 17 quilòmetres al voltant de la bella ciutat del Vèneto que Shakespeare admirava tant que va utilitzar com a escenari de Els dos cavallers de Verona i Romeu i Julieta..

Amb una bufetada de turó, cop al mig, el guanyador de l'últim dia hauria de combinar la capacitat de prova contrarellotge amb la robustesa després d'haver suportat unes dures tres setmanes de carreres.

Llevat d'un desastre, la Maglia Rosa es va perdre la conclusió. Va pertànyer a Richard Carapaz de Movistar, que va mantenir una diferència d'1 minut 54 a Vincenzo Nibali (Bahrain-Mèrida) en segon lloc.

Va ser un moment històric, ja que Carapz es va convertir en el primer equatorià a guanyar un Gran Tour.

La petita nació boja pel futbol de 17 milions de persones tenia un nou heroi per animar i celebrar, el president de la nació, Lenin Moreno, havia pagat perquè l'etapa final s'emetia a la televisió gratuïta.

A més del guanyador de l'etapa, la contrarellotge també decidiria el podi final. Mikel Landa es va asseure tercer, però només 23 segons per davant de Primoz Roglic, una bretxa que es pot salvar per a l'eslovè.

El favorit per a l'escenari va ser el recent rècord de l'hora Victor Campenaerts de Lotto Soudal. Va fer el que s'esperava, marcant el millor temps el 22.11.

No obstant això, no va ser prou bo, ja que el jove nord-americà Chad Haga (Team Sunweb) va anar més ràpid quatre segons en un temps de 22.07, un temps que probablement només es veuria amenaçat per Roglic.

Roglic va ser ràpid, però no prou ràpid, a 26 segons del temps de la victòria de Haga, però suficient per avançar a Landa i assegurar un primer podi del Grand Tour per a l'eslovè.