Vídeo: El campió del Tour de Flandes Alberto Bettiol revela què va comprar amb els seus guanys

Vídeo: Night 2024, Abril

Alguns compren cotxes cridaners, altres compren rellotges cars. Alberto Bettiol, guanyador del Not Tour of Flandes

Alberto Bettiol, guanyador del Surprise Tour of Flandes, ha revelat què va comprar amb el seu premi. El pilot d'Education First es va embutxacar 20.000 € per guanyar el Monument a Bèlgica a l'abril, i aquest total probablement es va repartir entre els seus sis companys d'equip i el personal.

En el que va gastar la seva victòria, l'italià va dir a la Gazzetta dello Sport: El meu regal per a mi mateix? Vaig canviar les rodes del meu cotxe per 500 €.'

El comentari en broma va arribar mentre la toscana feia un punt més pertinent sobre els premis en diners i, sobretot, la disparitat entre el pelotó femení.

'Els diners tenen un efecte, però no hi hauries de pensar. Si t'atures a veure quant guanyes, potser ni tan sols surts a muntar , va dir Bettiol.

'El fet és que guanyes amb els contractes, no amb els guanys de la cursa que són molt baixos. El guanyador de Flandes s'emporta només 20.000 euros. I encara és pitjor per a les dones, Marta Bastianelli només va guanyar 1.265 €.

"Una injustícia perquè va lluitar com jo, si no més, i el ciclisme femení és ara una realitat establerta."

Els detalls del contracte del jove de 26 anys amb Education First no són informació pública, però és poc probable que Bettiol sigui un dels que més guanys del pelotó, sobretot tenint en compte el pressupost mitjà amb el qual acostuma a funcionar el seu equip nord-americà.

Si bé el salari de Bettiol, que hauria inclòs bonificacions de victòria, és poc probable que s'olori, el petit premi en metàl·lic que s'ofereix per guanyar algunes de les carreres més grans del ciclisme té importància en comparació amb altres esports.

Preneu la recent Copa del Món de Rugbi al Japó. Per les victòries heroiques d'Anglaterra a la semifinal contra Nova Zelanda, cada jugador va guanyar una bonificació de 41.000 £ juntament amb la seva quota de participació de 25.000 £, un total superior al triple del que Bettiol va guanyar per guanyar Flandes.

Si Anglaterra hagués guanyat la final contra Sud-àfrica, la Unió de Futbol de Rugbi hauria pagat a cada jugador 82.000 lliures esterlines, un total de quatre vegades el que va guanyar Bettiol a l'abril i 68 vegades el que va guanyar Bastianelli per al mateix viatge.

Un "nen de la mare" autoconfessat, Bettiol és conscient que, però, les grans bonificacions i els comptes bancaris saludables no ho són tot.

Després de guanyar en solitari a Oudenaarde després d'atacar a l'Oude Kwaremont, deixant caure a Peter Sagan i Mathieu van der Poel en el procés, la seva actuació va ser una prova del que pot fer com a genet i un agraïment a aquells. que l'han donat suport fins ara.

"Ara sé que puc lluitar a la par amb els millors del món", va dir Bettiol. "I amb aquesta victòria vaig pagar, encara que no del tot, la meva família, l'equip i la gent que sempre m'ha estat a prop."