Kuurne-Brussels-Kuurne dóna a Peter Sagan la primera victòria del 2017

Vídeo: Kuurne-Brussels-Kuurne dóna a Peter Sagan la primera victòria del 2017

Vídeo: Resumen Kuurne - Bruselas - Kuurne 2022 2024, Abril

El Campió del Món manté el guanyador de l'any passat en un sprint per la línia per guanyar el cap de setmana d'obertura dels clàssics de primavera

Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) va aconseguir la seva primera victòria del 2017 a la clàssica belga Kuurne-Brussel·les-Kuurne, millorant que el segon lloc que va aconseguir a la cursa del dia anterior.

Com sempre, el campió del món va estar viu a cada descans durant el dia, i finalment va acabar en un grup de cinc que van recórrer els últims 30 km junts al capdavant de la cursa.

A l'esprint final, cap dels altres es va poder acostar a l'acceleració de Sagan, i va guanyar fàcilment després del que més tard va descriure com "un esprint lent".

Kuurne-Brussels-Kuurne, que forma un doble acte amb Omloop Het Nieuwsblad per marcar el cap de setmana d'obertura dels Clàssics de Primavera, es considera una cursa per als velocistes i sovint acaba en un munt de curses per la línia.

Mark Cavendish ha guanyat dues vegades en el passat, mentre que l'especialista belga de clàssics Tom Boonen n'ha guanyat tres.

No obstant això, la cursa de l'any passat la va guanyar Jasper Stuyven, de Trek-Segafredo, en una escapada solitaria, la qual cosa va significar que aquest any els equips de velocistas desconfiaven de permetre que algú s'avencés al grup d'hora.

Va trigar més d'una hora a formar-se un descans, quan nou pilots van aconseguir fugir i crear una distància de quatre minuts sobre el pelotó.

A 84 km del final, just per sobre de l'ascensió més famosa de la cursa, l'Oude Kwaremont, el txec Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) va sortir del davant del pelotó i va atreure un nombre de corredors de renom. amb ell.

Aviat un grup de 20 corredors havia establert una diferència decent al pelotó, i a 75 km del final ja tenien un minut al grup principal.

El grup incloïa Ian Stannard i Luke Rowe (Team Sky), Tony Martin (Katusha-Alpecin), Sagan, Arnaud Démare (FDJ), Luke Durbridge (Orica-Scott), Greg Van Avermaet (BMC), l'últim Stuyven, guanyador de l'any, i un paquet de quatre corredors de Quick-Step Floors.

Lamentablement, a la selecció f alta Tom Boonen, que no va poder començar la carrera després d'estavellar-se a Omloop Het Nieuwsblad el dia abans.

A f alta d'uns 65 km per al final, el grup caminava per la canaleta quan Martin va tallar un cotxe aparcat i es va estavellar amb força, i va caure a la cara.

Tot i que va sortir sang d'una esqueixada al voltant del seu ull, Martin va tornar a pujar a la seva bicicleta i va intentar tornar a la carrera, però no va aconseguir recuperar el grup de favorits del G2.

A 37 km, el pelotó s'havia reduït a menys d'un minut, cosa que va obligar a augmentar l'esforç del grup de favorits del G2, que ràpidament va netejar els pocs pilots que quedaven de la fuga original.

A carreteres planes i amb fort vent, el pelotó va continuar reduint la diferència, de manera que quan el grup davanter va començar la primera de les dues voltes de 15 km al voltant de Kuurne, el grup principal estava només 30 segons per darrere.

Amb velocistes com Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin), Bryan Coquard (Direct Energie) i Nacer Bouhanni (Cofidis) a la recerca de la victòria, semblava que tot podria tornar-se a unir ràpidament.

No obstant això, quan f altaven 28,4 km, Stuyven va intentar fer el mateix que l'any anterior i va atacar pel seu compte.

Uns 3 km més tard, Sagan i Matteo Trentin (Quick-Step Floors) van creuar la bretxa per unir-se a Stuyven, creant un poderós grup de tres, al qual aviat es van unir Rowe i Tiesj Benoot de Lotto-Soudal..

BMC Racing va liderar el grup de perseguidors per recuperar el descans de cinc, però la distància es va reduir a uns 35 segons quan van arribar a una volta per acabar.

Sense cap altre equip preparat per ajudar BMC, Greg Van Avermaet va haver d'acomiadar-se de qualsevol idea de guanyar dues victòries en dos dies.

En els últims 5 km, el grup líder de cinc pilots va continuar treballant junts per mantenir els caçadors a una distància segura.

A 1 km del final, el grup seguia junt però competint per la posició. Trentin va ser el primer a fer l'esprint però no va poder mantenir-se allunyat, i als 300 metres Sagan va fer pressió i va superar fàcilment als seus rivals per aconseguir la seva primera victòria de l'any, i la primera victòria de la història del nou equip del WorldTour, Bora-Hansgrohe..

Foto principal: Juan Trujillo Andradres