Vídeo: Tour de França 2018: Geraint Thomas aconsegueix la primera victòria històrica del Tour mentre Dumoulin guanya la contrarellotge de l'etapa 20

Vídeo: Geraint Thomas' Tour de France 2018 Victory | How The Race Was Won | Cycling | Eurosport 2024, Abril

El gal·lès es prepara per convertir-se en el tercer britànic a guanyar el Tour de França

Geraint Thomas del Team Sky ha fet història en convertir-se en el tercer britànic -i primer gal·lès- a guanyar el Tour de França. Encara queda un dia més de cursa, però, llevat d'un accident, l'etapa final a París sol ser una processó que no té cap relació amb el resultat final de la cursa.

El tercer lloc de Thomas a la contrarellotge individual d'avui va ser suficient per mantenir-lo al capdavant del GC. Tom Dumoulin de Sunweb va guanyar l'etapa amb un temps de 40'52 , que va ser suficient per assegurar el seu segon lloc al podi de la general.

Chris Froome de l'equip Sky deva ocupar el segon lloc a la contrarellotge, a només un segon de Dumoulin, la qual cosa el va ajudar a pujar al tercer lloc de la general, després que Primoz Roglic de Lotto NL-Jumbo perdés 01'11 a temps contra Froome.

La victòria de Thomas significa que a finals de demà el Team Sky haurà guanyat sis dels set últims Tours de França, amb tres corredors diferents. Thomas és el primer d'aquests genets que ha nascut a les illes britàniques.

Història de l'escenari

La penúltima etapa del Tour de França 2018 va ser l'última oportunitat per als rivals de Sky per alterar els plans de l'equip britànic per aconseguir una sisena victòria de la cursa de bicicletes més gran del món. Sempre seria una gran pregunta.

L'etapa 20 va presentar als corredors una contrarellotge de 31 km a la regió basca del sud-oest de França, a un pas de la frontera espanyola.

El recorregut tècnic estava ple de revolts pronunciats, pujades curtes i contundents i algunes baixades pronunciades, fetes encara més esquitxades pel temps humit. Cap al final del curs, un tram de 300 m va augmentar fins al 20%.

El potencial d'accidents era alt.

Al migdia (hora francesa) lanterne rouge, Lawson Craddock, d'EF Education-First, Drapac va sortir de la rampa per ser el primer home al curs. Amb el seu dossard número 13 col·locat cap per avall, tal com mana la tradició (o la superstició), l'americà encara tenia un omòplat trencat i estava clarament emocionat d'haver arribat a tot el Tour.

Geraint Thomas del Team Sky, amb la samarreta groga de líder, hauria d'esperar quatre hores i 29 minuts més i 145 corredors, abans que arribés el seu torn.

Mentrestant, el punt de referència inicial el va establir Michael Hepburn de Mitchelton-Scott amb un temps de 42'15 . Van passar un parell d'hores més perquè Marc Soler de Movistar aconseguís millorar aquest temps en només cinc centèsimes. d'un segon.

Soler va ser enderrocat ràpidament per Søren Kragh Andersen (Sunweb), que al seu torn va ser empès al segon lloc per Michał Kwiatkowski de Sky.

Quan es tractava dels candidats a la GC, Dumoulin va tenir la descoberta tasca de vèncer a Thomas per 02'05 per agafar el mallot groc. En tercer lloc, Primoz Roglic de Lotto NL-Jumbo va haver de revisar Dumoulin per 19. segons per pujar a la segona, mentre que Froome necessitava vèncer a Roglic per 13 segons per entrar entre els tres primers.

Roglic va demostrar ser el gran perdedor del dia, perdent uns segons amb ovella davant Froome per cedir el seu tercer lloc al GC.

Froome va fer una potent actuació, revisant el temps de Kwiatkowski en 49 segons increïbles per prendre el lideratge. Tanmateix, Dumoulin va aconseguir vèncer a Froome per un sol segon per guanyar els honors de l'escenari.

Malgrat el temps impressionant de Dumoulin, Geraint Thomas no s'havia de negar. El gal·lès, que havia demostrat tanta resistència al llarg del Tour, va tornar a demostrar la seva força.

Va tornar a casa només 14 segons darrere de Dumoulin per ocupar el tercer lloc a la contrarellotge, mantenir el lideratge a la GC i assegurar la primera victòria de Gal·les al Tour de França.