Vídeo: Giro d'Italia 2018: Mohoric guanya l'etapa 10 quan Chaves abandona la competició

Vídeo: 🇪🇪 TOP 12 🇪🇪 | EESTI LAUL 2023 REACTION | EUROVISION ESTONIA 2023 | EESTI LAUL 2023 TOP 2024, Maig

L'eslovè guanya en un descans de dos, mentre que Chaves perd tota esperança a la classificació general

Matej Mohoric (Bahrain-Mèrida) va guanyar l'etapa 10 del Giro d'Itàlia 2018 a Gualdo Tadino després d'atacar en els darrers 40 km de l'etapa.

L'eslovè va portar Nico Denz (AG2R La Mondiale) a la línia i va superar l'alemany tot i liderar l'esprint. Darrere de Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) va quedar tercer a l'escenari.

Simon Yates (Mitchelton-Scott) va conservar la samarreta rosa acabant dins del pelotó entre els seus rivals de la Classificació General.

La notícia principal de l'etapa va ser que el segon classificat Esteban Chaves (Mitchelton-Scott) va quedar fora de la competició en la cursa per la Classificació General.

Després d'abandonar-se del pelotó a principis de l'etapa, el colombià no va poder tornar a creuar.

Etapa 10 a mesura que es va desenvolupar

L'etapa 10 del Giro d'Itàlia 2018, des de Penne fins a Gualdo Tadino, va ser la més llarga de la cursa, amb un total de 244 km, una distància prou llarga per constituir un clàssic d'un dia.

A l'esquena del segon dia de descans, com es desenvoluparia el dia era bastant imprevisible. Un dia de descans és bo per a alguns, però pot causar problemes per a altres.

Un pilot que hauria agraït el dia lliure és Chris Froome (Team Sky). Un inici difícil del Giro amb una caiguda abans de la contrarellotge de l'etapa 1 va anar acompanyat d'una pèrdua de temps a l'Etna i al Gran Sasso Itàlia.

A mesura que els pilots van marxar de Penne, el ritme va ser alt, amb un grup nombrós que s'escapava amb els teus habituals protagonistes fugats, inclòs Tony Martin (Katusha-Alpecin).

Tot i que les comunicacions entre la cursa i els espectadors van ser dolentes inicialment, es va córrer la veu pel segon classificat, Chaves (Mitchelton-Scott) havia perdut el contacte amb el grup líder.

Imatge
Imatge

Ell al costat de la líder de la classificació sprint Elia Viviani (Quick-Step Floors) es van trobar en un gruppetto perseguint frenèticament recuperar el volant d'un grup de càrrega.

Les coses no anaven bé per al colombià somrient. Dos minuts per davant dels seus rivals li caldria un gran esforç per tornar a perseguir. Afortunadament, l'equip de Quick-Step Floors va oferir ajuda per intentar recuperar Viviani.

Amb 121 km restants, Quick-Step Floors havia reduït la diferència amb el grup de la samarreta rosa a 1 minut i 10 segons proporcionant a Chaves una línia de vida prim. Per davant del pelotó, el ritme l'han marcat una barreja d'equips de la Classificació General, com Team Sky i Groupama-FDJ.

Amb el suport de Chris Juul-Jensen i Roman Kreuziger, Chaves va lluitar valentament per recuperar el contacte. Alguns van dir que els seus problemes es van deure a un accident, d' altres van citar al·lèrgies, mentre que semblava molt probable que el colombià hagués patit un lleuger refredat a la gola durant el dia de descans.

Mentre les càmeres atenien a Chaves darrere, el seu company d'equip i líder de cursa Yates va lluitar contra Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) per als punts intermedis de l'esprint. L'home de Bury va agafar els punts i els segons addicionals amb relativa facilitat.

Sota l'aparença d'esprintar durant segons addicionals, Marco Frapporti d'Androni Sidermec va disparar per davant de la resta formant una escapada d'un sol home, guanyant ràpidament 40 segons al pelotó.

L'atac de Frapporti s'hauria d'haver esperat. L'Androni de Gianni Savio ha estat ple de grans durant tot el Giro, formant part de cada escapada, il·luminant la cursa en els moments menys esperats. Tot el que necessitaven ara era una victòria d'etapa gratificant.

A mesura que el pelotó va recórrer els 84 km per arribar al marcador, el grup de Chaves va quedar marcat a 5 minuts a la deriva. Es podia dir amb seguretat que les ambicions del GC ja s'havien acabat per al jove de 28 anys.

Llavors, Frapporti va treballar la seva guerra fins a un avantatge de 2 minuts i 46 segons, mentre que el grup es va relaxar amb 40 km per al final. El temps semblava fred mentre els genets es van cavar a les butxaques per buscar els gilets i molts també modelaven els braços.

En els darrers 38 km van començar els atacs. Mohoric i Davide Villella (Astana) van llançar el dau en un intent de fer un pont amb Frapporti. Això va fer que el grup de samarreta rosa augmentés la pressió.

Mohoric, utilitzant les seves habilitats descendents superiors, va aconseguir separar la resta d'esperançats en la ruptura final a la línia amb el grup de Yates perseguint frenèticament darrere.

En els últims 18 quilòmetres, el campió defensor Dumoulin va lliscar sota la pluja creixent. Uns quants esgarrapades al braç, però es veia bé perseguint cap al grup principal.

Per davant, Sergio Heano (Team Sky) i Alessandro De Marchi (BMC Racing) van perseguir el trio líder en un intent de guanyar l'etapa. Villella va ser abandonat i Denz estava lluitant per mantenir la roda de Mohoric.

Imatge
Imatge

Com un dels millors descendents del pelotó i l'inventor del ciclisme al tub superior, Mohoric semblava en una posició molt superior arrossegant la distància a 46 segons per als caçadors i 1 minut 16 segons per al pelotó.