Consulta la victòria de Romain Bardet al Tour de França de l'etapa 12 a Strava

Vídeo: Consulta la victòria de Romain Bardet al Tour de França de l'etapa 12 a Strava

Vídeo: Tom Pidcock & Chris Froome Epic Battle on Alpe d'Huez | Tour de France 2022 Stage 12 2024, Abril

Les dades de Bardet mostren què cal per guanyar una etapa de muntanya al Tour de França

Romain Bardet de AG2R-La Mondiale va guanyar ahir una impressionant victòria a l'etapa de muntanya més llarga del Tour de França d'enguany.

Va acabar l'etapa 12 d'una manera prou convincent per superar a Chris Froome (Team Sky) i situar-se en la tercera posició de la classificació general, a 25 segons del líder Fabio Aru (Astana) i a 19 segons de Froome, que va caure a segon a la general.

Per si algú es va perdre la seva victòria a la muntanya, després d'haver baixat de la seva bicicleta, Bardet va penjar el seu viatge a Strava.

Tot i que l'etapa va contenir un quart, dos segons, dos primers i una ascens de categoria HC, Bardet va aconseguir una mitjana impressionant de 36,4 km/h durant la seva durada.

Va cobrir la distància de 212,3 km en 5:49:42. Les sis pujades categoritzades juntes proporcionen 4.398 m de desnivell, però clarament Bardet no va lluitar per mantenir els pedals girant amb els forts desnivells a jutjar per la seva cadència mitjana alta de 90 rpm..

No és sorprenent, Bardet va aconseguir el KOM a l'última pujada de Peyragudes; de fet, la classificació dels 10 primers està dominada pels corredors del Grand Tour. George Bennett (Team LottoNL-Jumbo), que va quedar vuitè el dia, va tenir un millor rendiment a la pujada, quedant segon. Tot i que Bardet no va revelar la seva potència per a l'ascens final, Bennett va fer una mitjana de 366 watts a l'ascens.