Vídeo: Froome s'assegura el mallot groc mentre Maciej Bodnar guanya la contrarellotge a l'etapa 20 del Tour de França 2017

Vídeo: El CP San Cristóbal afronta un calendari benèvol en el seu camí cap a l'ascens 2024, Abril

Maciej Bodnar de Bora Hansgrohe s'emporta la victòria del TT, mentre que Froome mostra la seva fantàstica forma de contrarellotge gairebé atrapant a Bardet

Chris Froome de l'equip Sky ha emocionat els aficionats amb la samarreta groga amb un fanàtic tercer lloc a l'última contrarellotge abans del retorn a París a l'etapa final demà. Excusant un gir molt inusual dels esdeveniments o un accident greu a l'etapa de demà, Froome ha aconseguit la seva quarta victòria al Tour de França.

Froome va ocupar la tercera posició, a 6 segons de l'impressionant Maciej Bodnar, mostrant força des de la primera part, on només estava a 2 segons del millor temps de Kwiatkowski, i amb una probable divisió negativa ja semblava fort per a la victòria general.

No s'ha acabat d'aconseguir, però ha dedicat molt de temps a Rigoberto Uran i Romain Bardet. Bardet acaba de mantenir el seu podi al GC, però va ser superat fins al segon lloc general gràcies a una bona actuació d'Uran en el TT.

Els 10 primers classificats de l'etapa de contrarellotge de 22,5 km van ser els següents:

Com es va desenvolupar l'escenari

Semblava un escenari per als especialistes en contrarellotge, amb un perfil de ciutat pla interromput només per una breu rampa empinada de Notre-Dame de la Garde, al voltant de l'11% durant 780 m.

Amb Tony Martin (Team Katusha) partint primerenc de l'ordre a causa de la seva baixa posició de classificació general, l'esperança era que marqués el temps per vèncer. Davant d'ell hi havia els seriosos contendents Taylor Phinney (Cannondale-Drapac) i Maciej Bodnar de l'equip Bora Hansgrohe.

Taylor Phinney va agradar als aficionats amb un temps fort primerenc de 29 minuts i 21 segons per convertir-se en el primer objectiu seriós del dia per als pilots posteriors.

No obstant això, no va trigar gaire a Maciej Bodnar a treure més d'un minut a Phinney per establir el que semblava el temps a superar, de 28,15, una mitjana impressionant de 47,8 km/h.

Tony Martin no ho podria superar. Va entrar només 10 minuts més tard amb un temps de 28.29, 14 segons del temps de Bodnar, prou bo per al segon lloc.

Michal Kwiatowski va oferir una certa emoció quan va fer el millor temps en el primer dels tres controls de temps de l'etapa, però va arribar 1 segon més lent que Bodnar.

També va haver-hi una decepció per al favorit del dia Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) que va haver de canviar de moto abans de la pujada principal, és a dir, va arribar en 10è lloc, segur que serà desplaçat pels grans noms que encara no començar.

Amb això, els contendents de la BC van començar a sortir a la carretera, just quan Warren Barguil va rebre el premi a la combativitat del Tour global, i va començar l'emoció.

Contrarellotge

Les esperances eren grans d'una actuació d'Alberto Contador, i va impressionar amb un temps intermedi ràpid a només 13 segons del més ràpid de Kwiatkowski.

Quan Romain Bardet (Ag2R-La Mondial) va començar poc després de les 5 de la tarda, el rugit del Velòdrom Taronja va ser ensordidor, lamentablement, quan Froome va començar minuts després, els esbroncats van ser més audibles. Amb 23 segons entre els pilots, les passions estaven a l' altura.

Froome es va instal·lar en una impressionant velocitat de creuer de 53 km/h i semblava còmode en la seva posició aerodinàmica, just quan Quintana, bastant en desacord, va acabar en una decebedora 27a posició. Aru, de la mateixa manera, va tenir problemes a la primera comprovació, a 38 segons de Kwiatkowski.

Contador va mantenir el seu marge, ocupant el 5è lloc en 28.36 a 21 segons de Bodnar, una actuació impressionant però no suficient per empènyer-lo a la GC de manera significativa.

Bardet va passar per primera vegada, malauradament, fora del ritme, a 42 segons de Kwiatkowski, i ja perdia el seu segon lloc a la general. Froome, per contra, va superar el primer control a només 2 segons del lideratge, posant un gran marge al francès.

A la pujada principal de Notre-Dame de la Garde, Bardet semblava desorientat i inestable, amb Froome seguint de prop a la vista. Bardet va creuar el segon control al 42è lloc, amb Froome a només 3 segons del temps més ràpid del dia, 43 segons per davant de Bardet.

Poc després, Aru va arribar a la meta a 1.16 de Bodnar, ja que Rigoberto Uran tenia el cor ritme amb un petit xoc contra les barreres, de la qual es va recuperar de manera impressionant per ocupar la 8a posició i pujar a la classificació general.

A la recta final cap a l'estadi, Froome semblava totalment capaç d'atrapar Bardet, i el francès es va esvair a l'últim quilòmetre.

Froome no va acabar d'atrapar el francès, però va ser sotmès a esbroncades insípides des de l'estadi quan va arribar.

Bardet estava lluitant per arribar a la línia i es va aferrar al podi del GC per només un segon, ja que la bona actuació d'Uran el va fer baixar del segon lloc.

Tour de França 2017: Etapa 20, Marsella a Marsella (22,5 km, ITT), resultat

1. Maciej Bodnar (Pol) Bora-Hansgrohe, a les 28:15

2. Michal Kwiatkowski (Pol) Team Sky, a les 0:01

3. Christopher Froome (GBr) Team Sky, a les 0:06

4. Tony Martin (alemany) Katusha-Alpecin, a les 0:14

5. Daryl Impey (RSA) Orica-Scott, a les 0:20

6. Alberto Contador (Esp) Trek-Segafredo, a les 0:21

7. Nikias Arndt (Alemanya) Team Sunweb, a les 0:28