Vídeo: Vuelta a Espanya 2019: Eslovènia celebra quan Pogacar guanya l'etapa i Roglic s'assegura el títol general

Vídeo: Miki - La Venda - Spain 🇪🇸- Official Music Video - Eurovision 2019 2024, Maig

Una gran actuació en solitari en què un eslovè de 20 anys guanya la tercera etapa, la samarreta blanca del jove pilot i l'últim lloc al podi

Primoz Roglic de Jumbo-Visma guanyarà la primera victòria del Grand Tour a la Vuelta a Espanya 2019 després de defensar amb èxit el mallot vermell a la penúltima etapa de la cursa. Mentrestant, el compatriota Tadej Pogacar, de 20 anys, va aconseguir una tercera victòria d'etapa de la cursa i un lloc al podi després d'un impressionant viatge en solitari.

Roglic no va deixar de banda una difícil etapa final de muntanya a Plataforma de Gredos, acabant al costat del rival Alejandro Valverde per aconseguir la victòria general.

La ruta processional de demà a Madrid serà un dia de celebració per a Roglic, ja que confirma la seva condició com un dels millors corredors del Grand Tour del món. S'emporta el títol amb un marge de gairebé tres minuts d'Alejandro Valverde, de Movistar, que puja al setè podi de la Vuelta.

L'etapa la va guanyar Pogacar, el pilot més jove de la cursa, que va atacar en la penúltima ascensió categoritzada de la cursa abans de contenir un grup clarament cansat.

Va ser un pilot que no només va veure Pogacar pujar a l'escenari, sinó que també va usurpar l'Astanà Miguel Angel López en la batalla per la samarreta del jove pilot blanc i també va s altar al podi a Nairo Quintana de Movistar

Començant l'any sense haver tingut mai cap pilot en un podi de Gran Volta, Eslovènia no només corona la seva primera Gran Volta a Roglic, sinó que també acaba la Vuelta amb dos pilots al podi que es confirma la superpotència més nova del ciclisme.

L'últim dia de curses reals

La primera hora de cursa va ser frenètica quan l'Astana de López va intentar dividir la cursa al Puerto de Pedro Bernard. També els va ajudar Movistar, demostrant que les relacions s'havien millorat després de la polèmica d'ahir, ja que intentaven aïllar Roglic.

Jumbo-Visma es va mantenir fort, però, amb els domèstics de Roglic fent un treball estel·lar durant els primers 100 quilòmetres, mantenint el grup unit mentre lluitaven per un segon dia consecutiu de mal temps.

De fet, el temps va ser l'únic a destacar durant la major part del segon quart de l'etapa. Un descans havia aconseguit establir i tallar un avantatge i el grup semblava més interessat a mantenir-se dret que a córrer amb força.

El que va fer va ser fer una carrera a tot gas a l'última gran ascensió de la Vuelta d'enguany, el Puerto de Pena Negra, 14 km al 5%.

Astana va tornar a prendre la iniciativa, desplegant un tren de muntanya complet des de la base de la pujada per a López. Un a un van fer tirades fins que el ram estava prou enfilat i es va tallar només als millors escaladors.

El colombià va ser el primer a atacar, tot i que no va poder treure un buit. El ritme es va calmar i va ser quan Pogacar va aprofitar la seva oportunitat. El jove de 20 anys es va avançar quan f altaven 4 km de la pujada i aviat va agafar un minut d'avantatge, suficient per portar pràcticament la samarreta del jove pilot i apropar-se al podi.

El jove eslovè va ser el primer a pujar a la cresta, amb una bretxa de 90 segons per la baixada, ampliant-la set segons més quan va arribar als darrers 20 km de cursa.

La bretxa de Pogacar va augmentar i pujar mentre el seu propi club de fans de la carretera l'animava. Estava confirmant el seu talent i donant a conèixer el seu nom al món del ciclisme en general.