Vídeo: Mathieu van der Poel guanya el Tour of Britain 2019 amb la victòria final a l'esprint de l'etapa 8

Vídeo: Superb Sprint Showdown Between The Top Names In Cycling! | E3 Saxo Classic 2023 | Eurosport 2024, Abril

Mathieu van der Poel aconsegueix la victòria a l'esprint per acabar perfectament la seva exitosa campanya del Tour a Gran Bretanya

Mathieu van der Poel de l'equip Corendon-Circus va guanyar l'esprint final de l'etapa 8 del Tour de Gran Bretanya, contra Cees Bol, en una final decisiva que el va veure guanyar una contundent victòria a la classificació general.

Van der Poel, després d'haver aconseguit la victòria ahir a l'etapa 7 contra Burton Dassett, defensava una avantatge de 12 segons a la classificació general del Tour de Gran Bretanya i es va pressionar per evitar trencaments importants en el grup.

Matteo Trentin (Mitchelton-Scott), que es va asseure en segon lloc, va fer diversos atacs valents en els darrers quilòmetres i va disputar l'esprint, però un esprint animat amb un suau xoc de cossos va veure Van der Poel guanyar l'etapa en una foto finish, ampliant el seu avantatge general a 17 segons i convertint-se en el guanyador de la Volta a Gran Bretanya el 2019.

Com es va desenvolupar la cursa

Si bé el campió de ciclocròs i bicicleta de muntanya van der Poel semblava l'aposta segura per a la victòria general d'avui després de successives victòries d'etapes, el seu avantatge era de 12 segons sobre Matteo Trentin, de Mitchelton-Scott, i així l'etapa sempre ho demostraria. tens i trepidant.

Una pausa primerenca que inclou Gabz Cullaigh (Team WIGGINS), Matt Holmes (Team Madison Genesis), Emil Vinjebo (Team RiwalCyclingPCT) va passar gran part de la primera meitat de la cursa lluny del grup principal, dividint l'esprint inicial de l'etapa. i punts KOM entre ells.

Els forts vents creuats van amenaçar de dividir el grup al principi de la cursa, ja que es van formar esglaons encapçalats per l'equip Ineo, que probablement apuntaven a un podi per a Pavel Sivakov, que es va asseure a 2 segons del tercer lloc al començament de la jornada.

El descans de tres es va recuperar quan f altaven poc menys de 100 km de l'etapa, i a partir d'aquí un grup de 30 corredors que contenia els principals competidors de la cursa van atacar el grup principal i van començar a formar un grup principal molt reduït. d'uns 40 genets.

D'aquell grup van sorgir atacs successius, amb els més impressionants d'Andrey Amador (Movistar), que va atacar a 80 km del final. Es va mantenir lluny per a un llarg i valent esforç en solitari, malgrat els nombrosos contraatacs i els esforços de caça del grup principal.

A 35 km per al final, el grup principal va capturar el descans d'un sol Amador, cosa que va donar a Corendon-Circus una àmplia oportunitat de protegir la samarreta verda del seu líder.

A 29 km del final, un grup d'elit de tres formats per Larry Warbasse (AG2R La Mondiale), Michal Golas (Team Ineos) i Mark Christian (Team Wiggins) van trencar el front per expandir-se en una bretxa petita però palpable: inflor fins a 30 segons al màxim.

Amb només 1'15 entre van der Poel i Warbasse, la petita pausa mai no es permetria aconseguir molta distància.

A f alta de 14 km per al final, el descans s'havia atrapat i el grup, molt reduït, estava a punt per preparar-se per a l'esprint final del dia.

Matteo Trentin va fer un fort atac final en els darrers 5 km, però van der Poel va perseguir amb decisió per assegurar-se que l'escenari estigués preparat per a un sprint en grup.