Vídeo: Carrera de dones per aconseguir un lloc destacat a la Copa del Món de Waterloo de ciclocròs

Vídeo: Bossa Nova Covers Popular Songs (5 Hours) 2024, Maig

Passa endavant en la paritat de gènere, ja que la carrera femenina té la màxima facturació juntament amb el mateix premi en diners

El ciclisme femení ha rebut un pas més cap a la igu altat de gènere, ja que el Telenet UCI World Cup Cyclocross Waterloo va confirmar que traslladaria la cursa femenina d'elit a la posició principal, després de la masculina.

La cursa amb seu a Waterloo, Wisconsin, organitzada per la marca de bicicletes Trek, té lloc a la seu de Trek als Estats Units i forma part de la cobejada sèrie de la Copa del Món.

Ara serà la primera d'aquestes curses a canviar l'ordre de marxa de la cursa en un pas encoratjador cap a la igu altat de gènere.

Això segueix el moviment de la cursa del 2017 per augmentar els fons de premis en la cursa femenina per convertir-se en el primer esdeveniment de la Copa del Món que ofereix premis en igu altat tant per a homes com per a dones.

Trek va anunciar la seva decisió a través d'un comunicat de premsa que deia: La primera i única Copa del Món que compta amb premis iguals en l'àmbit professional masculí i femení, Trek ha anunciat que ha pres la decisió d'intercanviar-se. l'ordre de l'esdeveniment principal de diumenge perquè la cursa femenina rebi la posició de carpa.

'La cursa d'elit masculina començarà el diumenge 23 de setembre a les 13:30 del centre dels EUA (20:30 CET) i la cursa femenina començarà a les 15:15 del centre dels Estats Units (22:15 CET).'

L'atleta i corredora de ciclocròs Ellen Noble, patrocinada per Trek, també va comentar la decisió assenyalant la importància d'aquest canvi.

"La decisió de Trek de traslladar l'esdeveniment femení a la carpa és absolutament enorme, un dels canvis més grans que hem vist a nivell de la copa del món, només per darrere de la igu altat salarial de l'any passat", va dir..

"Aquest canvi envia el missatge a les atletes de tot arreu que tenim un lloc en aquest esport i que les nostres curses són importants."

Noble ha estat un motor de la crida per la igu altat en el ciclisme en general. La nord-americana es va convertir en una de les primeres motocicletes que va fer un s alt de conill a les barreres a les curses en lloc de desmuntar-se per influir en l'etiqueta bunnyhopthepatriarchy.

Si bé el ciclocròs masculí ha estat recentment una cursa de dos cavalls entre Wout Van Aert i Mathieu Van Der Poel, les curses femenines han estat molt més obertes i emocionants.

A la Copa del Món de l'any passat, les curses d'elit masculines només van produir dos guanyadors [Van Aert i Van Der Poel] en nou rondes, mentre que les dones van produir cinc guanyadors diferents.