Vídeo: Tour de França 2019: Egan Bernal es converteix en el primer colombià a guanyar el maillot groc; Ewan arriba a la fase final

Vídeo: Tour de France 2019: Egan Bernal's top 10 moments | NBC Sports 2024, Abril

Bernal fa història de Colombia quan Ewan aconsegueix una impressionant victòria als Camps Elisis

Egan Bernal (Team Ineos) va creuar amb seguretat la meta dels Camps Elisis per fer història i convertir-se en el primer colombià a guanyar el Tour de França mentre Caleb Ewan (Lotto-Soudal) va completar un hat-trick de victòries d'etapa a París.

El jove de 22 anys va aconseguir el primer mallot groc per a Sud-amèrica després d'una exhibició dominant en uns Alps afectats pel temps que el va veure arrabassar el lideratge de la cursa a Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) a l'etapa 19 abans de guiar-lo. fins al final.

Bernal es va situar al podi final de la cursa juntament amb el company d'equip i campió defensor de l'equip Ineos Geraint Thomas i Steven Kruiswijk de Jumbo-Visma, que van ocupar el segon i tercer lloc respectivament.

Pel que fa a l'etapa final als Camps Elisis, Ewan va llançar un sprint increïble en un final desordenat, guanyant Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) i Niccolo Bonifazio (Total Direct Energie).

L'australià va tancar una bretxa important en els darrers 100 metres davant Bonifazio per aconseguir una primera victòria als Camps Elisis en el debut del Tour de França de 25 anys.

Manteniment de la llar abans de París

Amb l'últim dia del Tour de França en gran part processional, un informe de la cursa sobre com es va desenvolupar la cursa, cop a cop, seria en gran part inútil. En comptes d'això, aquí teniu un desglossament de qui va guanyar què durant les últimes tres setmanes.

Egan Bernal es converteix en el primer colombià a guanyar el Tour de França. Una qüestió de quan i no de si, usurpa persones com Nairo Quintana i Rigoberto Uran, tots dos que han acabat segon a la cursa, per ser el primer guanyador d'una nació realment obsessionada amb el ciclisme.

També es converteix en el guanyador més jove del Tour en un segle amb 22 anys i 195 dies. Només Henri Cornet (1904) i François Faber (1909) van ser més joves que Bernal en la victòria. Jove de 22 anys, deixa que s'enfonsi.

També vol dir que Bernal s'uneix a Laurent Fignon, Jan Ullrich, Alberto Contador i Andy Schleck per sortir del Tour amb el mallot groc del guanyador general i el blanc del millor corredor jove menor de 25 anys.

També marca la setena victòria en vuit anys de l'equip Ineos (nee Sky) al Tour. El seu quart guanyador diferent i el primer vencedor no britànic.

Thomas canvia el primer pel segon mentre completa un altre Tour 1-2 per a l'equip Ineos. Kruijswijk completa el podi, acabant tercer en la que va ser una actuació impressionant i sense radar de l'holandès.

La samarreta verda sempre va ser una conclusió prèvia, ja que Peter Sagan, de Bora-Hansgrohe, es va emportar la setena samarreta de punts en vuit anys. Va agafar la samarreta a l'etapa 3 i mai va semblar perdre-la fins a París.

Romain Bardet va salvar una inclinació decebedora a la Classificació General agafant-se la samarreta de les muntanyes de lunars després d'una darrera setmana agressiva als Alps.

Després d'una aproximació a les curses que podria haver passat per una comèdia nocturna de Channel 4, Movistar va aconseguir una altra classificació per equips. Perseguint els seus propis pilots tot i fer grans incursions a GC, guiant tres pilots al top 10 sense molestar el groc. No canviïs mai, Movistar.

Jumbo-Visma i Mitchelton-Scott i Lotto-Soudal van aconseguir quatre victòries d'etapa, mentre que Deceuninck-Quickstep es va endur tres, Bahrain-Mérida dos i Movistar, Groupama-FDJ i Bora-Hansgrohe n'han guanyat una.

Finalment, la justícia es va imposar quan Alaphilippe va tenir l'oportunitat de pujar al podi a París.

Alaphilippe va ser el pilot del Tour 2019, el campió popular. El pilot que va encendre el paper tàctil de l'etapa 3 a Epernay i no va deixar de cremar fins a l'etapa 19 a Tignes.

El jove de 27 anys del cor de França ha inspirat una nació a creure que pot tornar a guanyar el maillot groc, a tornar a estimar el ciclisme.

Per això, Alaphilippe s'emporta dues victòries d'etapa i el premi com el pilot més agressiu del corredor i l'oportunitat de pujar al podi als Camps Elisis per rebre una darrera alegria del Tour d'enguany.