Vídeo: Vuelta a Espanya 2019: Nikias Arndt guanya l'etapa 8 quan López torna a perdre el seu maillot vermell

Vídeo: Nikias Arndt wins stage 8 | Vuelta a España 2019 2024, Abril

Un escenari ple de pluja s'adapta a la fuga, amb Subweb obtenint una victòria molt necessària

Nikias Arndt (Team Sunweb) va guanyar la vuitena etapa de la Vuelta a Espanya 2019 amb una victòria a l'esprint després de quedar-se en una escapada d'un dia. El segon lloc va ser per Alex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA), amb l'últim lloc del podi per a Tosh Van der Sande (Lotto-Soudal).

Les fortes pluges van afectar la cursa, la qual cosa significa que el pelotó no va poder controlar la diferència fins al descans de 21, i al final del dia Miguel Ángel López (Astana) havia perdut el seu maillot vermell, de nou, a Nicolas Edet (Cofidis).

Dylan Teuns (Bahrain-Mèrida) també va estar al descans, i ara ocupa el segon lloc del GC, a 2 min 21 segons d'Arndt. López ocupa ara el tercer lloc, a 3min 01s.

Els principals contendents del GC van arribar tots al mateix temps, la qual cosa significa que López encara lidera Primoz Roglic (Jumbo-Visma) en quarta posició per 6 segons, seguit d'Alejandro Valverde (Movistar) en 16 segons i Nairo Quintana (16 segons). Movistar) a 27 segons més enrere.

Amb moltes més muntanyes per venir, sembla cada cop més probable que aquest quartet siguin els pilots que lluiten per la victòria general a Madrid.

La història de l'escenari

La La vuitena etapa de la Vuelta 2019 sempre anava a ser una per a la fuga. Un recorregut muntanyós de més de 167 km va assegurar que no era adequat ni per als escaladors purs ni per als velocistes. Una ascensió raonablement dura a 35 km de l'arribada va ser suficient per fer que els equips creguessin que podrien cuidar els seus velocistes a la línia.

A més, el pelotó encara s'havia mostrat intel·ligent pel final brutal de l'etapa anterior amb els seus desnivells del 20%, i molts corredors tenien igualment ganes de conservar la seva energia per a l'etapa de l'endemà, amb les seves cinc dures ascensions en l'espai de 95 km.

Com a tal, es va establir una pausa ràpida, amb la majoria dels equips amb un pilot en competició. Entre els 21 corredors de la carretera, els que s'han d'observar eren Luis Leon Sanchez (Astana) i Zdenek Stybar (Deceuninck–QuickStep).

Els contendents del GC s'han mantingut segurs al pelotó, que ha estat feliç de veure com s'ha anat el descans. No és que poguessin relaxar-se completament. El descans va incloure a Edet, que només estava 6 minuts i 24 segons per sota del GC, per la qual cosa Astana es va veure obligat a muntar al davant per protegir el maillot vermell de López.

El descans va mantenir un avantatge constant d'entre tres i cinc minuts mentre la cursa transcorria pel camp del nord-est d'Espanya, prop de Barcelona.

Només quan va arribar el descans a la pujada de categoria 2 del Puerto de Monserrat van començar a venir els atacs.

El primer a reaccionar va ser Peter Stetina (Trek-Segafredo), que va aconseguir treure 25 segons sobre els seus rivals. No obstant això, la pujada no va ser prou llarga ni prou pronunciada (7,4 km al 6,6%) perquè pogués establir un avantatge que pogués enganxar-se.

A Stetina s'hi van acompanyar Fernando Barcelo (Euskadi-Murias) i Jesús Herrada (Cofidis) i van superar el cim de l'ascens amb només 15 segons sobre la resta de perseguidors.

Una pluja sobtada va significar que qualsevol cursa de descens temerari es va cancel·lar i els 21 corredors del descans estaven tots junts amb 25 km per al final.

Mentrestant, amb el pelotó en mode creuer, el descans va aconseguir augmentar la distància a més de 7 minuts, fet que va posar efectivament a Edet amb la samarreta vermella.

Amb l'empitjorament del temps, un trio de pilots es va enfrontar a condicions relliscoses per tirar endavant, però el seu lideratge es va reduir ràpidament quan els desnivells es van aplanar en els últims 7 km.

A f alta de 3 km per al final, un grup de 18 pilots lluitaven per la victòria. Stybar va avançar quan f altaven 2 km per al final i semblava que podria aguantar, però la seva energia es va esvair i va ser arrossegat pels caçadors.

A l'esprint final, Arndt va demostrar ser el més fort, per donar a Sunweb la victòria que tant necessitaven.